Denizdeki "can pazarı" kameralara yansıdı

 Ege Denizi'nde, 31 Ekim'de 3 botun batması sonucu yabancı uyruklu 4 kişinin öldüğü olayda, sahil güvenlik ekiplerince çekilen görüntüler medya kuruluşlarıyla paylaşıldı. Görüntülerde, can yelekleriyle denizde hayat mücadelesi veren "umut yolcuları"nı kurtarma çabaları yer alıyor

Ege Denizi'nde, 31 Ekim'de yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan yabancı uyrukluların bulunduğu 3 botun battığı ve 3'ü çocuk 4 kişinin öldüğü olayda, sahil güvenlik ekiplerince çekilen arama ve kurtarma çalışmalarının görüntüleri medya kuruluşlarına dağıtıldı.

Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığınca dağıtılan görüntülerde, olayın bildirilmesinin ardından ekiplerin bölgeye ulaşması yer alıyor. Kayıtlarda, üzerlerinde can yelekleri bulunan ve denizin ortasında hayatta kalma mücadelesi veren yabancı uyrukluların büyük bölümünün, olay yerine yakın seyreden "MV Bakan" adlı ticari gemi mürettebatının da yardımıyla kurtarıldığı görülüyor.

Görüntülerde, havanın fırtınalı, denizdeki dalga boyunun da yüksek olduğu ve kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü dikkati çekiyor.

 

 Olay

Ege Denizi'ne açılan çoğu Afganistan uyruklu kişileri taşıyan 3 şişme bot, 31 Ekim'de Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Sivrice Burnu ile Midilli Adası arasında olumsuz hava koşulları nedeniyle batmış, olay, bölgeden geçen "MV Bakan" adlı yük gemisinin mürettebatı tarafından fark edilerek sahil güvenlik ekiplerine bildirilmişti. Ekiplerin bölgeye gelişi sırasında, mürettebat tarafından aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 100'ün üzerinde kişi kurtarılıp gemiye alınmış, bu sırada bölgeye ulaşan sahil güvenlik botundaki görevliler, 1 çocuk ve 1 kadının cesedine ulaşmış ve 7 kişiyi kurtarmıştı. Yük gemisinden yapılan çağrı üzerine bölgeye gelen sahil güvenlik helikopterindeki ekip, denizden kurtarılan bir çocuğu Balıkesir'in Edremit ilçesine ulaştırmış, mürettebatın ikinci yardım talebiyle tekrar gemiye giden helikopter ekibi de yaşları 4 ile 6 arasında değişen, durumları ağır 5 çocuğu daha alarak Edremit'e götürmüştü. Bu çocuklardan 2'si yaşamını yitirmiş, diğer çocuklar ilçedeki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Editör: TE Bilişim