Denizde ve karada "kaçak" operasyonu

 Muğla'nın Marmaris ilçesinde tekneleri alabora olan 60 kaçak kurtarılarak karaya çıkartıldı. Jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kamyonette ise 35 Suriyeli kaçağın bulunduğu belirlendi

Marmaris'te tekneleri alabora olan Suriye uyruklu 60 kaçak Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı, jandarma ekiplerinin "dur" ihtarına uymayarak kaçan bir kamyonette de 35 Suriyeli kaçak olduğu tespit edildi.

Bozburun Mahallesi'ndeki bir koydan Yunan adalarına geçmek için sabaha karşı yola çıkan kaçakları taşıyan tekne su almaya başladı. Bir süre sonra alabora olan teknedeki kaçakları, bölgede devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığına bağlı bot ekibi fark etti.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu Suriyeli 60 kaçak kurtarıldı. Grup Komutanlığına getirilen kaçaklar sağlık kontrolünden geçirildi.

- Kaçakları bırakıp, kaçtı

Öte yandan Hisarönü Mahallesi'nin Lindos mevkisindeki jandarma kontrol noktasında "dur" ihtarına uymayan bir kamyonet kaçmaya başladı. Ekiplerin takip ettiği araç, Balıkaşıran mevkisinde 35 kaçağı bırakarak Datça yönüne devam etti. İçlerinde kadın ve çocukların da bulunduğu kaçaklar Datça Jandarma Komutanlığına götürüldü. Kaçakların ifade işlemlerinin ardından Suriyelilerin bulunduğu en yakın kampa gönderileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim