Boeing'in uçaklar için geliştirdiği uydu bağlantılı internet servisi Connexion by Boeing'in deniz taşıtlarındaki uygulaması başlıyor.

Havacılık ve uzay şirketi Boeing'in, ticari uçaklara hızlı internet servisi sağlayan işkolu Connexion by Boeing, artık aynı hizmeti uluslararası taşımacılık yapan gemi filolarına da verebilecek. Uydu bağlantılı, geniş bant internet servisinin okyanus aşın gemilere ulaştırabilmesi İçin gerekli altyapıyı tamamlayan Connexion by Boeing, gemi filolarına özel fiyatlandırmasını açıkladı.

Gelecek aylarda kullanıma girecek hizmetten yararlanacak filo sahipleri, gemi başına ayda 2.800 dolar Ödeyecek. Sistem, mürettebatın dünyanın her noktasında internet ve şirket intranetlerine kesintisiz bağlanabilmesini, seyrüsefer bilgilerini anında güncelleyebilmesini, televizyon, e-posta, faks, sesli ve yazılı Sekabet sohbet gibi imkanlardan yararlanmasını sağlayacak.

Gemi başına ayda 2.000 dakika internet bağlantısı veren paket, 256 kbps hızıyla mürettebatın yakınlarıyla ve şirket yöneticileriyle internet üzerinden konuşabilmesine İmkan yaratacak.

Connexion by Boeing, 2006'dan itibaren tanker, yük gemisi,şilep, yat vb. tüm deniz taşıtlarına seçtikleri 4 televizyon kanalının yayınını da ücretsiz olarak sunacak. Con-nexion by Boeing'in gemi filolarına özel esnek fiyatlandırmasıyla, operatörler, yoğun iletişim ihtiyacı olan gemilerine öncelik vererek iletişim giderlerini düşürebilecek.

Hızlı internet, gemi mürettebatının aylar süren seferleri sırasında ofis ortamına bağlanmasına imkan vererek iş verimini artıracak, operatörlerin ise filo yönetimini web ortamına taşımasını sağlayacak.

(Kaynak: Dünya Gazetesi /Perşembe Rotası)

Editör: TE Bilişim