Denizcilik sektörüne yönelik faaliyet ve sorumluluklarını gerçekleştirirken içinde bulunduğu toplumun sorunlarına da duyarlı davranmayı görev sayan Mersin Deniz Ticaret Odası, “deniz” konusunda sinema aracılığıyla kamuoyu duyarlılığı yaratılabileceği düşüncesiyle düzenlediği yarışmada, ortaya çıkacak yaratıcı ve sinematografik eserler ile deniz kültürünü yaygınlaştırmak, genç kuşaklara denizcilik kültürünü sevdirmek ve insanlığın ortak yaşam alanlarından biri olan deniz konusunda “farkındalık” yaratmak amacını gütmektedir.

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Sinema Bölümü işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan yarışma, kısa film, belgesel ve canlandırma film yapımlarını özendirmek, bu alanlarda katkıda bulunacak yeni sinemacıları desteklemek ve gelişmesine katkıda bulunmak amacını da taşıyor.

“Kurmaca”, “Belgesel” ve “Canlandırma” kategorilerinde düzenlenen yarışmaya başvurular 30 Mayıs 2011 tarihinde sona erecek. Ön Jüri, değerlendirmesini 10 Haziran’da tamamlayacak ve yarışmanın sonuçlarının açıklanması ile ödül töreni 1 Temmuz’da gerçekleştirilerek, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kamuoyu ile paylaşılacak.

Birinci Deniz Temalı Kısa Film Yarışması ile ilgili şartname Mersin Deniz Ticaret Odası ile Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Sinema Bölümü’nden temin edilebilecek. Şartname, sinema derneklerine de gönderildi

Editör: TE Bilişim