Denizcilikte kriz, küçük tonajda devam ediyor

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, ekonomik krizden etkilenen sektörde, büyük tonajlı gemilerin durumunu nispeten düzelttiğini ancak küçük tonajlı gemilerde sıkıntının devam ettiğini söyledi.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, yat ve teknelerde ÖTV'nin sıfırlanması, KDV'nin ise yüzde 18'den 1'e çekilmesi ile ilgili olarak, "Bu bir ayıptı. İnsan kendi bayrağını şerefle taşımak ister. Bu düzenlemeyle amatör denizciliğin önü açılacak" diye konuştu.
Hasan Naiboğlu, yaşanan ekonomik krizin denizciliği derinden etkilediğini belirterek, büyük tonajlı gemilerde özellikle dökme yük taşıyan gemilerde durumun düzeldiğini ancak küçük tonajlı gemilerde sıkıntının devam ettiğini kaydetti. Krizden önce gemi inşa sanayinin de iyi durumda olduğunu ancak krizin sektörü vurduğunu bildiren Naiboğlu, sipariş iptallerinin devam ettiğini söyledi. Tersanelerdeki durumu çarkın döndürülmesine benzeten Naiboğlu, "Ağır çarkı döndürüyorsunuz ama durdurduktan sonra tekrar harekete geçmesi uzun sürüyor. Gemi inşa sanayi inşallah bu ekonomik krizin sona ermesiyle beraber eski günlerine dönecektir. Denizcilik yakın zamanda düzelecek. Tersanelerdeki olumlu hava navlunun düzelmesiyle gelecek. Denizcilikte navlun geliri olacak ki tersanelere talep olsun. Bunlar birbirine bağlı" şeklinde konuştu.

"Yerli imalatçıların kaygısı var"

Naiboğlu, deniz araçlarında KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e düşürülürken, ÖTV'nin sıfırlanması konusuna da değinerek, 5-9 metre arasındaki teknelere yıllık 200 lira, 9-12 metre arasındaki teknelere 400 lira, 12-20 metre arasındaki teknelere 800 lira, 20-30 metre arasındaki teknelere ise bin 600 liralık yıllık harç getirildiğini kaydetti. Bu harcın her sene revize edileceğini kaydeden Naiboğlu, "Örneğin 6 metrelik teknenin 125 beygir gücünde motoru var. Bunun satış fiyatı aşağı yukarı 20 milyarı buluyordu. Bunun MTV'si de 4,5 milyar civarında idi. Vatandaş, 4 senede teknenin parasını vergi olarak ödüyordu. Şimdi aynı vatandaş teknesi için 200 lira ödeyecek. Böyle olunca insanlar yabancı bayrak çekiyordu. Bu bizim için ayıptı. İnsan kendi bayrağını şerefle taşımak ister" dedi. Naiboğlu, çıkarılan kanunun 3 ay süreli olması konusunda yerli imalatçıların kaygısının olduğunu belirterek, bu düzenleme ile 'yerli sanayi batar' endişesi taşıdıklarını söyledi.

"Hiçbir denizcinin burnu kanamasın"

Yabancı bayraklı ama Türk sahipli bir gemiye Gürcistan'ın el koymasına yönelik açıklamalarda da bulunan Naiboğlu, "Özellikle Rus savaşından sonra Rusya Abhazya'nın bağımsızlığını kabul ettikten sonra, Gürcistan burada çalışan gemilere yaptırım uyguluyor. Karadeniz'den arama kurtarma sınırlarımızın dışında Gürcistan gemiye el koydu. Gemiye çıkınca da ILS cihazını kapattılar. Hangi noktaya kadar ILS sinyal aldığımızı belirlemek mümkün. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan bilgi istedik. Hiçbir denizcinin burnu kanasın istemiyoruz. Bizim menfaatlerimizi koruyorlar ve Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlıyorlar" dedi. Denizlerde kullanılan Otomatik Tanımlama Sistemi ile Kıbrıs'ta hava koşulları nedeniyle batan bir gemiyi kurtardıklarını belirten Naiboğlu, en yakın romörkörün gelmesiyle 5-6 saatte gemiye ulaştıklarını, yakındaki bir gemiyi geminin üzerine insanları kurtarmak üzere yönlendirdiklerini kaydetti.

Meltem GÜNDÜZ-ANKARA

Editör: TE Bilişim