Denizcilikte 4.0 Posidonia 2020’de yeniden tanımlanacak

Firmalar, gemide güvenlik, motor ve tekne izleme, çok kanallı gemi-kıyı iletişimi, gemide sağlık hizmetleri, iş zekası ve analitik, fintech ve duyarlı kargo izleme de dahil olmak üzere deniz endüstrisinin her yönünü etkileme potansiyeline sahip dönüşümsel teknolojiler sergileyecekler .

Posidonia Fuarı Genel Müdürü Theodore Vokos, “Denizdeki yükün takibi, mürettebatsız nakliye, bakım süreçlerinin dijitalleştirilmesi ve karadan uzaktan kontrol edilen gemiler, denizcilik endüstrisinden çok uzak olmayan bir gelecekte benimsemesinin isteneceği birçok radikal dönüşümsel eğilimin uzun bir listesinde sadece dijital teknolojilerin gelişmesi hız kesmeden devam ediyor, ” şeklinde konuştu. Bu teknolojiler bolca sergilenecek ve 1-5 Haziran'dan itibaren bu yılki Posidonia'da yeni teknoloji ve yükselen denizcilik start-up pavyonu olan Digital Innovation Village'da stratejik olarak yer alacak ve sergilenecek.

Dijital İnovasyon Köyü, Yunanistan Mobil Uygulama Şirketleri Birliği (HAMAC) ile işbirliği içinde düzenlenmiş ve denizcilik sektörüne ulaşmak için yeni başlayanlar ve ölçeklendirmeler için ideal bir platformdur. 'Sürdürülebilir büyüme için mavi yenilik' teması altında, bu pavyon Mavi Ekonomi ile ilgili yenilikçi yeni teknolojilere ev sahipliği yapacak ve Yunan deniz ekosistemi ile sektöre yeni katılan şirketler arasında işbirliği ve sinerjiler yaratmayı amaçlıyor.

Sergilenecek teknolojilerden bazıları, yerleşik zeka ve bilgi işlem teknolojisine sahip IoT sensörleri, Siber Güvenlik, Saas (Hizmet Olarak Yazılım) ve Uydu ve Hibrit iletişimleri içerir. Nereus Maritime Software zaten DIV'ye kaydolmuş durumda ve deniz yakıtı alıcılarına şeffaflık ve verimlilik sağlamak için devrim niteliğinde ve güçlü bir web tabanlı platform sunacak.

HAMAC Genel Müdürü Yiannis Kotsis-Giannarakis, “Dijital dönüşüm, genel olarak denizcilik ve Mavi Ekonomi için büyük bir zorluktur. Posidonia 2020'deki Dijital İnovasyon Köyü, yeni çağı kutlayacak yeni yenilikçi şirketlere ev sahipliği yapacak. Öncüler orada olacak, ”dedi.

Posidonia 2020'deki bir başka teknoloji başlangıç bölgesi, 'tek elden mağaza' yaklaşımı sunmak amacıyla ABD'den deniz endüstrisi için bir dizi yeni teknoloji odaklı çözüm sunacak olan SHIPPINGInsight Yeni Teknoloji Pavyonudur. Bunlar arasında Purify Fuel’in yakıt nanoteknolojisi, Ultraclean’ın kükürt giderme ürünleri, SPBES’in lityum iyon enerji depolama sistemleri ve SHIPNEXT’in Dijital Nakliye Pazarı ve Ulaşım Platformu bulunmaktadır. Ayrıca, Marine Armor Defense’nin esnek ve yeşil kaplama teknolojisi ve Tig Rig rüzgar destek sistemi gibi yeni teknoloji bükülmeleriyle mevcut teknolojiye ev sahipliği yapacaklar. Posidonia 2020 Fuarı, Denizcilik ve İnsüler Politika Bakanlığı, Yunanistan Denizcilik Odası ve Yunan Armatörler Birliği himayesinde ve Pire Belediyesi ve Yunan Denizcilik İşbirliği Komitesi'nin desteğiyle düzenlenmektedir.

Editör: TE Bilişim