Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ile Gemi ve Denizcilik Kulübü’nün katkılarıyla 6. Denizin Yıldızları Kariyer Günleri Etkinliği gerçekleştirildi. Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum’da düzenlenen etkinlikte, denizcilik sektörünün önde gelen firmaları ve profesyoneller, öğrencilerle buluştu.

Açılışta konuşan Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Yasin Üst, etkinlikte sektörün bugünkü durumu ve gelecek vizyonu hakkında öğrencileri bilgilendirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Üst, ayrıca öğrencilerin staj yapacak yer bulma konusunda yaşadıkları sıkıntıların da ele alındığını dile getirdi. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin de açılış konuşmasında sanayi, kamu, üniversite iş birliğine inandıklarını belirtti. Her üniversitenin milli hedeflere katkı sağlamak zorunda olduğunu kaydeden Şahin, denizciliği bulunduğu yerden yukarı çıkarmak istediklerini sözlerine ekledi. İlk oturumu açan Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Odası Başkanı Feramuz Aşkın da öğrencilerinİngilizce bilmek zorunda olduklarını ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim