DENİZCİLİK SEKTÖRÜ İZMİR’DE BULUŞUYOR

Denizcilik sektörünün İzmir buluşması Boatshow İzmir-3. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı, bu yıl Gaziemir’deki yeni fuar merkezi Fuar İzmir’de yapılacak.

İZFAŞ’ın 8-12 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlediği fuara, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi de 288 metrekarelik stant ile katılacak. Boatshow İzmir Fuarı’na İMEAK DTO İzmir Şubesi’nin standı altında deniz turizmi ile uğraşan 22 resmi kurum, kuruluş ve üyelerimiz yer alacak. Fuar, 8 Nisan Çarşamba ve 9 Nisan Perşembe günleri saat 10.00-19.00, 10 Nisan Cuma ve 11 Nisan Cumartesi günleri ise 11.00-20.00 saatleri arasında gezilebilecek. İMEAK DTO İzmir Şubesi’nin fuar süresince düzenleyeceği 3 ayrı panel de, denizcilik sektörüne yeni ufuk açacak. 8 Nisan’da İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenecek ‘İzmir’de Tekne Üretiminin Geleceği’ panelinde, konuyla ilgili araştırmacılar, yerel yetkililer, üreticiler ve tasarımcılar biraraya gelecek. 9 Nisan’da ‘İzmir’de Su Sporlarının Sorunları ve Geleceği’, 10 Nisan’da ise ‘Marinaların Sorunları ve Çözüm Önerileri’ panelleri gerçekleştirilecek.

TEKNECİLİKTE İZMİR’E YENİ VİZYON

8 Nisan 2015 Çarşamba saat 14.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek ‘İzmir’de Tekne Üretiminin Geleceği’ panelinin Oturum Başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Tekne Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Gökdeniz Neşer yapacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Emre Ergül, İzmirlinin deniz mekanını kullanım alışkanlıkları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Can Özcan ise geçmişten günümüze İzmir tekneleri ile ilgili sunumlar gerçekleştirecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Doç.Dr. Osman Demirbaş ile Yrd.Doç.Dr. Markus Wilsing ‘Bir Kimlik Sorunsalı’ başlıklı sunum yapacak. Gözüyılmaz Mühendislik Gemi Sanayi Ticaret Ltd.Şti. Genel Müdürü Nazif İnam, polietilen teknelerin tasarımı ve üretim şekillerini ele alacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Emrah Erginer, Türk Mimar ve Mühendisleri Odaları Birliği İzmir İl Koordinasyon Kurulu’nun düzenlediği kartondan tekneler yarışı ile ilgili bilgi verecek. İzdeniz Genel Müdürü Salih Aslan ise İzmir Körfezi’nde faaliyet gösteren gemi ve teknelerin bağlama, barınma ve bakım-onarım yer ihtiyaçları ile ilgili sunum gerçekleştirecek.

SU SPORLARINDA GELECEK VAR

9 Nisan 2015 Perşembe günü saat 14.00-16.00 arasında ‘İzmir’de Su Sporlarının Sorunları ve Geleceği’ konulu panel gerçekleştirilecek. Oturum Başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden Yrd. Doç.Dr. Serim Paker’in yapacağı panelde Alaçatı Beach Resort Sörf Okulu’ndan Engin Kalafatoğlu ve Çağla Kubat Windsurf Okulu’ndan Çağla Kubat, Ege Bölgesi’ndeki sörf merkezlerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirecek. İMEAK DTO Dalış Turizmi ve Su Üstü Aktiviteleri Hizmetleri Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Barış Güntekin dalış sporunun sorunları ve çözüm önerileri hakkında konuşacak. Türkiye Yelken Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Hakan Kütük, Ege Bölgesi’nde yelken sporu, sorunları ve çözüm önerilerini dile getirecek. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bahtiyar Özçaldıran ise, İzmir’de yüzme sporu ve geleceği konusunda konuşacak.

MARİNA YATIRIMCILARI GELECEK

10 Nisan 2015 Cuma günü saat 14.00-16.00 arasında yapılacak ‘Marinaların Sorunları ve Çözüm Önerileri’ panelinin Oturum Başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Güldem Cerit yapacak. Panelin ilk sunumunu İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi, Marina İşletmeciliği Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan gerçekleştirecek. Bezirgan’ın sunumu Akdeniz’de, Ege’de ve Türkiye’de deniz turizmine genel bakış, Türkiye’de marina işletmeciliği yapan kuruluşlar ve makinalarımızın genel tanıtımı üzerine olacak. Setur Çeşme Marina Müdürü ve Deniz Turizmi Birliği Başkanı Hakan Tellioğlu, marina işletmeciliğinin özellikleri ve sahip olmaları gereken standartlar, marinalarda çevre sorunları ve alınan önlemler ile Mavikart konusunda sunum yapacak. İMEAK DTO Meclis Üyesi, Marina İşletmeciliği Meslek Komitesi Başkanı, Ece Saray Marina&Resort Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Ece ise marina yatırımlarında ve işletmelerinde uygulanan mevzuat ve ortaya çıkan sorunlar üzerine sunum gerçekleştirecek.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Danışmanı ve Margen Deniz ve Kara Araştırmaları Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri’nden Dr. Ersel Zafer Oral ise yeni yapılacak kıyı tesisleri ve marinaların planlanması konusunu ele alacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden Yrd. Doç.Dr. Oğuz Atik, marinacılık eğitimi konusunda sunum yapacak.

Editör: TE Bilişim