Londra gemi muhasebecileri ve danışmanlık şirketlerinden olan Moore Stephens kapasite fazlası ve yeni tersane binası masrafları açısından zor finansal ortamla yüzyüze kalan küresel denizciliği zor zamanların beklediğini düşünüyor.

 Moore Stephens' ın denizcilik departmanı başkanı " 2012 de hükümetleri zor durumda olan limanların kurtarıcısı yada en azından arabulucusu olarak görebiliriz. "Değer kaybı" deniz ticareti döngüsünde yaygın bir terim olmaya başladı." diyor.

Ancak diğer taraftan da endüstriyel durumun dibe vurmayacağına inanıyor. "Deniz ticareti sektörü için bardağın dolu tafafının boş tarafına göre daha fazla. Biçok mal  sahibi, müdür, gemi kiralayan yatırımcılar 2012 de güvenle yatırım yapıp büyüyebileceklerine inanıyor." diyerek ekliyor.

Julian Wilkinson biraz daha kötümser açıdan bakarak şöyle diyor; " Piyasa canlılığını yitiriyor ve daha da yitirecek. Her geçen gün daha çok mal sahibi ve operatör finansörleriyle yada gemi yaptırdıkları tersanelerle yeniden uzlaşma arayışı içerisindeler. Operasyon masraflarının finanse edilen meblağlardan fazla olmasını bekliyoruz." 

 

 

Editör: TE Bilişim