Dolgoh, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi tarafından Çeşme Ulusoy Liman Müdürlüğünde düzenlenen sektör toplantısında yaptığı konuşmada, Libya'daki olayların ardından bu ülkedeki Türk vatandaşlarıyla yabancıların tahliyesinin gündeme geldiğini ve Türkiye'nin bu noktada başarılı bir operasyon yürüttüğünü ifade etti. Tahliye operasyonunun sektörün önemini bir kez daha ortaya koyduğuna da işaret eden Dologh, ''Libya'dan gerçekleştirilen tahliyeler, denizcilik sektörü için çok önemli bir sınav olmuştur. Libya'da bulunan vatandaşlarımızın tahliye olayında denizcilik sektörü çok güzel bir sınav verdi. Denizciliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Bu, denizci topluma büyük bir adım attığımızın göstergesidir'' diye konuştu.

Dologh, sektörün çeşitli sorunları olduğunu dile getirerek, turizm alanında yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan randevu talep ettiklerini bildirdi. Günay ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti tarafından İzmir'den milletvekili adayı gösterildiklerine de dikkati çeken Dologh, ''Yatırımcı iki bakanın İzmir'den aday olması aynı zamanda CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel'i yakından tanımamız, sorunlarımızın çözülmesi adına çok güzel bir olay. Sektörde yaşanan sorunların çözülmesi adına bu önemli üç isimle görüşmelerde bulunacağız'' değerlendirmesinde bulundu.

ÇEŞME KRUVAZİYER TURİZM HEDEFLİYOR

Çeşme Ulusoy Liman Müdürü Celal Ulaş da toplantıda yaptığı konuşmada, Çeşme olarak kruvaziyer turizmde yer almayı hedeflediklerini, bunun için bazı yeni yatırımlar planladıklarını bildirdi. İlçenin kruvaziyer turizminde geri kaldığını, Çeşme'yi bu alanda kruvaziyer şirketlerinin tur planlarına aldırmak için çeşitli fuarlara katılarak tanıtım yaptıklarını anlatan Ulaş, şunları söyledi: ''Çeşme kruvaziyer turizmi için çok güzel bir yer, ancak hala bu işten payını alamamış bir ilçe. Tarihte önemli bir yer edinen Eritrai Antik Kentinin hala gün yüzüne çıkarılamaması en büyük etkenlerden bir tanesi. Sonuç olarak kruvaziyer turizminde çok geride kaldık. İzmir Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odası başkanlarından bu konuda destek istiyoruz. Yolumuz uzun, ancak kapalı değil.'' Çeşme Marina Genel Müdürü Kemal Saatçioğlu da marina olarak ilçede bir çekim merkezi oluşturduklarını belirterek, marinayı tanıtmak için ve yeni sezona iyi girmek için ciddi bir hazırlık içerisinde olduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim