Denizcilik Sektörü Erimeyi Fırsata Dönüştürdü

KÜRESEL ısınmanın zararlarına dair birçok araştırma yayınlanırken, denizcilik sektörü bu sorunu fırsata çevirmeyi bildi. Daha önce Asya’dan Avrupa’ya mal taşımak için Hint Okyanusu, Süveyş Kanalı, Akdeniz ve Cebelitarık yolunu izleyen gemiler, küresel ısınmanın etkisiyle Kuzey Buz Denizi’ndeki buzlar incelince artık daha kısa olan bu yolu kullanmaya başladı. Temmuzda Japonya’nın Yokohama kentinden hareket ettikten sonra Sibirya’ya ulaşan iki Alman gemisi, bu hafta Kuzey Buz Denizi üzerinden Hollanda’nın Rotterdam kentine gitmek üzere yola çıkacak. Beluga Fraternity ile Beluga Foresight isimli iki gemiye Rusya’ya ait iki nükleer buz kıracak gemi yol açacak. Gemiler rotalarını başarıyla tamamlarsa bu Kuzey Buz Denizi’nin uluslararası taşımacılıkta ilk kez kullanılması anlamına gelecek ve denizcilik sektörü açısından yeni bir dönemi açacak. Ama şimdilik bu rota sadece yaz aylarında birkaç hafta kullanılabilecek. İki geminin sahibi Beluga şirketi şimdiden gelecek yaz için 1000 tonluk sipariş aldığını açıkladı.

Kutupta yılbaşı keyfi

Avustralya havayolu şirketi Qantas ise Antarktika’ya özel gezi uçuşları düzenleyeceğini açıkladı. İlk uçuş yılbaşında yapılacak. Şirket, Airbus A380’lerle yapılacak uçuşa katılacaklar dünyada yeni yılın ışıklarını gören ilk insanlar olacak. 450 kişinin katılacağı uçuşun en ucuz bileti ise 1000 dolar. Daha sonra ocakta da iki uçuş düzenlecek.

Büyük tasarruf sağlayacak

Gemilerin Kuzey Buz Denizi üzerinde Avrupa’ya ulaşması yolu 8 bin 232 kilometre kısaltacak. Ancak gemiler önlerinde buz kıracağıyla yol alacağı için saatteki hızlarının 18.5 km’ye kadar düşmesi bekleniyor. Bu da rotanın gemilere yaklaşık 12-13 gün kazandırması anlamına geliyor. Ayrıca büyük miktarda yakıt tasarrufu da sağlayacak. Daha önce Kuzey Buz Denizi sadece Rus gemileri tarafından kullanılıyordu. Gemilerin geçebileceği bölgeler Rus karasularında olduğu için bu rotayı kullanmak isteyenler Moskova’dan izin almak zorunda.

Editör: TE Bilişim