"Denizcilik okulları sektörün ihtiyaçlarına göre açılıyor"

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Eğitim Müdürü Hüseyin Acır, denizcilik okullarının sektörün ihtiyaçlarına ve açıldıkları yerin alt yapısına göre yapıldığını söyledi. Acır, sektörden kalifiye eleman yetiştirilmediği konusunda şikayetler aldıklarını ve bu serzenişler sayesinde öz eleştiri yaptıklarını ifade etti.

Acır, Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi’nin mart ayı olağan toplantısına katıldı. Fettah Tamince Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nde gerçekleşen toplantıda denizcilik eğitimi hakkında bilgi veren Acır, sektörle birlikte altından kalkamayacakları sorun olmadığını ifade etti. Sektörün beklentilerine çok önem verdiklerine değinen Acır, “Açtığımız yerlerdeki okullar oraların alt yapılarıyla da ilişkili. Mesela Ereğli’deki okul genelde tersane ağırlıklı. İskenderun’da gemi yapımı ile ilgili okulumuz var. Mesela Muğla’da yat konusu ön plana çıkmış durumda. Yani orada ne varsa okul, bölümlerimiz ve alanlarımızda oradaki sektörün beklentisiyle uyumlu bir şekilde oluşturduk. ” diye konuştu.

Hüseyin Acır denizcilik okullarının sayısıyla ilgili de bilgi verdi. Denizcilik okullarında 2002’de 8 okul ve 2 bin 378 öğrenci olduğunu söyleyen Acır, 2010’da ise 62 okul ve 8 bin 826 öğrenci ile eğitim başladıklarını belirtti. 2003 yılından sonra büyük yenilikler yaptıklarını belirten Acır, “2003 yılında teknik eğitimde sil baştan bir düzenleme yaptık. Başta teknik araç gereçlerin niteliğini arttırmak, program ve öğretmen niteliğinin arttırmak üzere, sil baştan elden geçirdik. Bunu yaparken Avrupa birliği kaynaklarından ciddi ciddi yararlandık. Teknik eğitime yaklaşık 100 milyon avroluk yatırım yaptık.” şeklinde konuştu.

ALANYA’YA DA DENİZCİLİK OKULU YAPILABİLİR
Antalya'da Alanya konusunun hiç gündeme gelmediğini belirten Acır, “Alanya’nın denizcilikle ilgili bir okula ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. Alanya’da bu işe gönlünü veren arkadaşlar mutlaka var. Antalya Deniz Ticaret Odası Alanya’ya neden bir okul yapmasın. Alanya konusunu yazıp üzerini fosforlu kalemle çizmenizde fayda var diyorum. Ben sonuna kadar buna destek vermeye hazırım.” ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilişim