Kocaeli Üniversitesi Yıldız Bilge Barbaros Denizcilik Yüksekokulu öğrencileri 9 Mayıs Çarşamba günü denizcilik tarihini unutmamak ve tarihe tekrar şahit olmak için İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Deniz Müzesi gezisini gerçekleştirdi.

Barbaros Denizcilik Kulübü tarafından organize edilen gezide öğrenciler, denizcilik tarihinin canlı birer şahidi olan tarihi denizcilik eserlerini incelediler. Donanmaya ait baş bodoslama süsleri, 40 metrelik çektiri, saltanat kayıkları, gemi maketleri ve Barbaros Hayreddin Paşa'nın sancağı gezide en çok ilgi çeken eserlerden oldular. Müze rehberi tarafından tüm eserler hakkında bilgi edinen öğrencilere aynı zamanda Beşiktaş Deniz Müzesi'nin henüz inşa halinde olan yeni ek binası ve müzenin gelecekte sahip olacağı potansiyel hakkında bilgi verildi.

Geziden mutlu ayrılan öğrenciler; aynı zamanda okullarına ismini de veren büyük denizci Barbaros Hayreddin Paşa'yı bir kez daha anıp, Türk denizciliğinin örf, adet ve kültürüne yaraşır bir denizci ola hedeflerine ulaşmak için daha da büyük bir hevese sahip oldular.

Editör: TE Bilişim