Kaptanoğlu'nun açıklaması DTO toplantısında soğuk duş etkisi yaptı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın konuk olarak katıldığı DTO Meclis toplantısında Yılmaz'a söz vermeden hemen önce konuşan Kaptanoğlu, "Şimdi söyleyeceğimi söyleyeyim mi söylemeyeyim mi diye çok düşündüm. Sonra hissettim ki söylemezsem kendimi hiç affetmeyeceğim ve çok kötü hissedeceğim. Denizcilik Müsteşarlığı denizcilik için çok önemli. Müsteşarlık kurulduktan sonra 1 Temmuz'u denizcilik bayramına dönüştürdük. Teşkilatlanma denizcilik müsteşarlığında işi bilenlerin gelmesi beyaz bayrak v.s hepsi teşkilatın iyi noktaya gelmesinden sonra oldu. Çok güçlü duruma geldik bugün de öyleyiz. Bir müessesinin teşkilatı ne kadar güçlü ve geniş olursa o müessese o kadar güçlü olur."dedi.

Kaptanoğlu, meclis üyelerinde soğuk düş etkisi yaratan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bugün 25 milyon dwt ile, yatlarıyla, limanlarıyla, balıkçılarıyla Türkiye bence denizci ülke olmuştur. Biz Sayın Bakanımızla Adalet Bakanlığı'na giderek Denizcilik Müsteşarlığı kuruluş yasası ve deniz ihtisas mahkemeleri için çabaladık. Bu bakanlıklar kurulurken hep takip ettim. En büyük gücüm de Milli Savunma Bakanlığının iki müsteşarlığa sahip olmasıydı. Denizcilik sektörü ayrı bir güçtür. İnşallah benim duyumlarım yanlıştır. Müsteşarım da Başbakanım da duysun. Ama öyle bir zannediyorum ki bir hata olabilir. Umarım Müsteşarlığımız eski Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğüne dönmez. Dönerse çok büyük yara alırız. Ölmeden ölmüş olurum. Bizim bir idealimiz var. Ben burda oturuyorum ama tarafımKendi zenginliklerimiz için çalışmadık. Yarın bir kriz olursa zenginlik fakirlik kalmaz. Ben ülkem için çabalıyorum. Herhalde kimse böyle bir şey beklemiyordu. Denizcilik Müsteşarlığının devamında yardımlarınızı bekliyoruz."

Hemen sonra söz alan Bakan İsmet Yılmaz ise, bu yardım taleplerine karşı net konuştu. "Deniz Ticaret Odasında konuşuyorum diye herkes denizcilik konuşacağımı bekleyebilir ama ben milli savunma konuşacağım." dedikten sonra, konuşmasını bitirirken, "Denizciliğimizin sorunları var, ama bu sorunları Binali Bey'in liderliğinde çözeceğiz" diyerek gerekli mesajı vermiş oldu.

Editör: TE Bilişim