“Denizyolu ile Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmeliğin” uygulanmasına yönelik görüşmelerde bulunmak, sektörün sorunlarını paylaşmak ve çözüm önerileri oluşturabilmek üzere 18 Şubat 2011 tarihinde İDO Genel Merkezi’nde bir toplantı düzenlendi.


Denizcilik Müsteşarı Hasan NAİBOĞLU başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Genel Sekreteri Prof.Dr. Adem BAŞTÜRK, İBB BELBİM Müdürlüğü, İBB Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü, İDO Genel Müdürlüğü, Şehir Hatları Genel Müdürlüğü, TURYOL, DENTUR-AVRASYA, MAVİ MARMARA, KARTAL YOLCU MOTLARI, BEYKOZ DENKOP firmalarının yöneticileri katıldı.

Sektör temsilcileri, bu toplantının kendi sorunlarını kamu idareleriyle paylaşabilmek için güzel bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Toplantı sonucunda, BELBİM yetkilileri tarafından anılan yönetmelik gereği on-line turnike geçiş bilgilerinin firmalarla paylaşılmasına yönelik her türlü teknik desteğin sağlanacağı, İBB’nin iskele geri sahalarının genişletilmesine yönelik ve ortak iskele kullanılmasına yönelik çalışmalara başlayacağı bildirilmiştir.  Sektör temsilcileri, Denizcilik Müsteşarlığı ve İBB’nin kendi sorunlarıyla ilgilenmelerinden ötürü memnun olduklarını belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim