Beykoz Denizcilik ve Su Ürünleri Meslek Lisesi yeni adıyla ismiyle Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nin 40.Yılında Beykoz’a katkıları ve geleceği konulu panel, Beykoz’da Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezinde yapıldı.

Panel;Beykoz Denizciler Derneği Başkanı Kaptan Abdullah Sugün’ün konuşmasıyla başladı. Başkan mezunu olduğu okuluyla, 30 yıllık çalışma hayatında, denizcilikle ilgili bulunduğu her platformda her zaman  onur ve gurur duyduğunu belirtti.
Beykoz Denizcilik ve Su Ürünleri Meslek Lisesi Mezunları olarak bu güne kadar yapmış oldukları faaliyetlerden bahseden Kılavuz Kaptan Abdullah Sugün, Denizcilik Müsteşarlığı ve Deniz Ticaret Odası nezdinde diğer Denizcilik dernekleri ile birlikte yapmış oldukları girişimlerden de bahsetti.

Yaklaşık 40 yıldır eğitim veren okulun mezunlarının 10215 öğrencisi ile bugün denizciliğin her alanında; Öğretim görevlisi, armatör, gemi acentesi, su ürünleri tesisleri sahibi olarak hizmet vermenin yanında ;Türk ve Dünya denizlerinde, kılavuz kaptan, DPA, şirket yöneticiliği, kaptan, baş makinist, güverte ve makine zabiti olarak mesleklerini başarıyla sürdüren meslek sahipleri yetiştirerek adını denizcilik sektöründe Marka haline getirdiğini belirtti.
Okul mezunlarının bürokrasi de ve iş hayatında da çok etkin noktalarda olduklarını da belirten Kaptan Abdullah Sugün, Mezunlar Derneği olarak bu isimleri bir araya getirmeye çalıştıklarını ve okulumuzun eğitim kalitesini yükselmek gayesinde olduklarını belirterek; programa katılan üyelere ve panelistlere teşekkür etti.
       
Beykoz Denizciler Derneği Başkanından sonra söz alan yeni ismiyle Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Fahri Muştu da ;Okul mezunlarının böyle bir programı yapmış olmalarından memnuniyet duyduklarını, okulun Beykoz için öneminin farkında olduklarını ve eğitim kalitesini yükseltmek için gayret gösterdiklerini belirtti. Program içinde okul bahçesinin otopark olarak kullanılmasına gösterilen tepkilere de cevap veren Muştu, daha evvel bahçenin kömür deposu olarak atıl bir vaziyette bulunduğunu, şu anda otopark haline getirilerek maddi sıkıntıları olan okula katkı sağladığını belirtirken, sahilde bulunan okul bahçesini istedikleri takdirde daha yararlı bir şekilde kullanma haklarını da saklı tuttuklarını belirtti.

Prof. Dr. Bayram  Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan panelde Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün’e de programa katılması için davet ettiklerini konusu itibariyle Beykoz’u yakından ilgilendirmesi dolayısıyla panelde aralarında görmek istediklerini belirtti.

Prof. Dr. Bayram  Öztürk’ün dışında,1978 Güverte Bölümü mezunu Kaptan Hasan Kılıç, 1978 İşleme Mezunu Allattin Kurt, 1979 Su Ürünleri Mezunu Hüseyin Yılmaz, 1983 Güverte Mezunu Hasan Gültekin ve 1984 Gemi Makineleri Mezunu Birol Şahin’in panelist olarak katıldıkları panel iki turlu konuşma şeklinde sürdü.
Konuşmacıların ardından izleyiciler arasında bulunan eski mezunların da söz aldığı panelde, -Okul mezunlarının genel olarak okulda ki eğitim kalitesinin artmasını istediklerini,
-Beykoz Denizcilik Lisesi’nin Riva’ya taşınmaması için Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partiler nezdinde girişimlerde bulunacaklarını,
-Okul kuruluşunda maddi ve manevi katkılarından dolayı bu konuda Japon hükümetinden destek isteyeceklerini,
-Bu konuda Okul Aile birliğinin de tam desteğini arkalarında görmek istediklerini, belirttiler.

Denizciler Federasyonu aynı zamanda DEFAMED Başkanı Selçuk Şenkal, Karamürsel Denizciler Derneği Başkanı Mutlu Yelten, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleri ve Denizcilik İşletmeleri Eski Genel Müdürü ve şu anda BJK Genel Sekreteri Kenan Öner, Beykoz Mahalle Muhtarları, Beykoz Halkı, Okul Mezunları de izleyiciler arasındaydı.

Denizciler Federasyonu ve DEFAMED Başkanı Selçuk Şenkal da yaptığı konuşmasında Yüksek Denizcilik okulunun da Ortaköy’den Tuzlaya taşınması sürecinde aynı problemlerle karşılaşıldığını o zaman tepki vermekte geç kalındığını, bugün burada Denizcilik ve Su Ürünleri Lisesi Mezunları Derneği’ni tarafından başlatılan “Barbaros Hayrettin Paşa Denizcilik Lisesi’nin Riva’ya taşınmaması” hareketinde  üzerlerine düşen görevleri memnuniyetle yerine getireceklerini belirtti.

Denizcilik İşletmeleri Eski Genel Müdürü ve şu anda BJK Genel Sekreteri Kenan Öner de konuşmasında Genel Müdürlük yaptığı dönemlerde Denizcilik İşletmelerinde “ Beykoz Denizcilik ve Su Ürünleri Meslek Lisesi” mezunlarının yetişme kalitesiyle,ve iş tutuşlarıyla azimleriyle diğer okul mezunlarından daha farklı olduklarını ve tercih edildiklerini net olarak gözlemlediklerini ifade etti.
 
Program Beykoz Denizciler Derneği ( Denizcilik ve Su Ürünleri Lisesi Mezunları Derneği)  Başkanı Kaptan Abdullah Sugün’ün değerlendirme konuşmasıyla sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim