DTO, Denizcilik Medyasına Vefasızlık Etti

DTO; Ankara Feribotu ile gidilen Pire'de yapılan Posidonia Fuarı'na katılması için denizcilik sektörünün en çok okunan sitesi  DenizHaber.Com başta olmak üzere Perşembe Rotası, Lojiport, Marinewinds, Kaptanhaber gibi siteleri de "davet" etmedi. Davet edilenlerin de hangi "kriter"lere göre davet edildiği belli değil. Oysa bu siteler denizcilik sektörü ile ilgili kamuoyunu aydınlatmada lokomotif işlevi görüyor.

Perşembe Rotası eski editörü ve şimdilerde Lojistik Ekipmanlar Dergisi adlı başarılı çalışmaya imza atan Selçuk Onur, bu konuyu www.lojiport.com sitesinde gündeme taşıdı.

İşte Selçuk Onur'un yazısı...

DTO, 'vefa'yı yalnızca semtten ibaret sanıyor

Armatörlerimiz önümüzdeki hafta Yunanistan yolcusu. İki yılda bir düzenlenen Posidonia Denizcilik Fuarı’nı takip edecekler. İstanbul’dan kalkan Ankara feribotu ile, Boğaz’daki Çingene vapurları misali Yunan adalarına uğrayarak Atina’ya varacaklar. Dönüşte de aynı güzergah tersine takip edilecek. Nereden mi biliyorum: Çünkü, iki yıl önce o zamanki DTO Meclis Başkanı Sayın Erol Yücel’in son anda yaptığı bir müdahale ile ben de gemi yolcuları arasına katılabilmiştim.

Bu yıl da armatörlerimiz, gazeteci arkadaşlarımızla birlikte denizde 7-8 gün geçirecekler. Artık Meclis Başkanlığı koltuğunda Erol Yücel de olmadığı için ben kadro dışı kaldım. Ama, ulusal gazetelerden denizi sadece içine girmek amacıyla, ya da rakısına fon olarak kullanan birçok gazeteci arkadaşım rezerve edilen kamaralarında yerlerini alacak.

Bundan bir ay öncesine kadar DÜNYA Perşembe Rotası adlı Türkiye’deki haftalık yayınlanan tek denizcilik gazetesini yönetiyordum. 6 yıl Deniz Ticaret Odası’nın periyodik olarak ayda bir düzenlediği olağan genel kurul toplantılarını bilfiil izledim. Ulusal basının o ayki toplantıda katılımcılar arasında bir zevat varsa izlediği etkinliklere, bir personel ya da üye sadakatiyle iştirak ettim. (Laf aramızda devamsızlık konusunda durumum birçok üyeden daha parlaktır.)

Zaman zaman yerdik ama çoğunlukla baş tacı ettik Deniz Ticaret Odası’nı… Hatta, kalemimizin yettiği ölçüde kurumun ya da başkanın avukatlığına soyunmakla eleştirildiğimiz yazılar da yazdık. Çünkü, her platformda zikrettiğimiz gibi biz taraftık. Denizden taraf olmak da böyle davranmayı gerektirir diye düşünüyorduk.

Sadece yazılarla da kalmadık üstelik. Çünkü, onlar bizim kalemlerimize malzeme olmanın ötesinde, dostlarımızdı da ayrıca. Yağmur çamur demeden acılarını paylaştık. Yakınlarını kaybettiklerinde yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Sizce, bunu hangi çıkar amacıyla yapıyor olabilirdik..?

Evet, dostlarımızın aklına gelmedik. Hürriyet’ten Milliyet’ten DTO Başkanı’na “Öldüren Kafa” diye manşetten saldıran Sabah’tan çağırdıklarıyla çıkacaklar yolculuklarına. Hadi beni bir kenara bırakın. Çünkü, yaklaşık bir ay önce DÜNYA’daki görevimden ayrıldım. Ama, çağrılı olmayanlar arasında DÜNYA Perşembe Rotası’nın şimdiki editörünün olması gerekmez mi? Yıllarca sizi bıkmadan usanmadan takip edenlere bu yapılan vefasızlık değildir de nedir sizce?

Bakın, ilginizi çeker mi bilmiyorum. Ama, aşağıda sadece LOJİPORT internet sitesinde yer alan DTO ile ilgili haberleri karışık olarak tarih ve saatiyle bulacaksınız. Fakat, tamamı teknik olarak köşe yazısı için ayrılan bölüme sığmadığından 5'te birini ancak taşıyabildik. Meraklısı DTO yazıp 12 sayfa konu başlığına ulaşabilir.

Sizlere bir daha ancak 2 yıl sonra görüşebileceğiniz gazeteci dostlarınızla iyi yolculuklar dilerim.  

DTO ile ilgili LOJİPORT’ta çıkan haberler

"30 kasımdan sonra ne olacak?"

DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol, yabancı bayraklı teknelerin Türk bayrağına geçişini kolaylaştıran düzenlemede tereddüt olduğunu bildirdi.

26 Ağustos 2009 Çarşamba 15:04

"Armatör servis vermez alır"

DTO Meclis Üyesi Levent Akson, odanın üniversite kurma kararını eleştirerek, “Yarın piyasada et bulunmazsa, kasaplığa mı başlayacağız” dedi.

04 Mayıs 2007 Cuma 00:51

"Arsa bağışı etik değil"

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği'nin (DEFAMED) geleneksel “Balık Günü”nde beklendiği gibi Deniz Ticaret Odası’na (DTO) tepki vardı.

29 Nisan 2007 Pazar 18:57

"Bayrak değişimi yalnızca afmış"

“Türk bayrağına geçiş süreci” uzatılsa bile, tüm af yasasına bağlı uygulamalarda olduğu gibi süresiz hale getirilemeyecek.

05 Kasım 2009 Perşembe 00:06

"Deniz"ler hastane duvarlarında

DTO İzmir Şubesi ile Ege Üniversitesi anlaşma yaptı. Çocuk Hastanesi’nin duvarlarını çocukların yaptığı ‘deniz’ konulu resimler süsleyecek….

09 Temmuz 2009 Perşembe 14:10

"Denizcilik 'kara kutusu'nu yitirdi"

Dünyanın sayılı gemi inşa mühendislerinden merhum Prof. Dr. Yücel Odabaşı için söylenenler ve hiçbir yerde duymadığınız çok özel anıları...

19 Kasım 2009 Perşembe 08:34

"Denizde kayıp 3.5 milyar$"

Gemi siparişinin 79’a; ötelenen gemi siparişinin de 121’e ulaştığını belirten DTO Başkanı, "Bunun rakamsal boyutu 3-3.5 milyar dolar” diye konuştu.

12 Şubat 2009 Perşembe 09:17

"DTO'nun desteği lazım"

İzmir Limanı'nın 49 yıllık işletme hakkını alan Global-Hutchison-EİB Ortak Girişim Grubu yetkilileri, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'ni ziyaret etti.

25 Ekim 2007 Perşembe 17:15

"El değiştirme olabilir iflas olmaz"

DTO Başkanı Metin Kalkavan; Türk gemi inşa sanayiinin zor günler geçirdiğini belirterek, "El değiştirme olur, ama iflas beklemiyorum" dedi.

25 Mart 2009 Çarşamba 09:00

"Küçük tonaj kazandırır"

Çakır, "Küçük tonajlı gemiler Türk armatörü için yeni bir yatırım fırsatı yaratırken, siparişlerini yitiren tersanelere de umut kapısı olabilir" diyor.

20 Kasım 2008 Perşembe 11:19

"Lazız ama, aptal değiliz"

DTO Başkanı Kalkavan, “Niye bizim okula arsa vermiyorsunuz?’ deniyor. Bunu nasıl düşünürsünüz. Biz yapacağımızın maksimumunu yaptık” dedi.

04 Mayıs 2007 Cuma 00:40

"Takım olmazsak zarar görürüz"

Kalkavan, ''Çok iyi zamanlar gördük. Ama bu dönem farklı, bu dönem takım olma zamanı. Aksi takdirde çok ciddi kayıp ve zararlar yaşayabiliriz'' dedi.

26 Mart 2009 Perşembe 00:06

"Tekelci tarife yapılıyor"

Bazı armatörlerin ‘TDİ’nin zararını bize fatura ediyorlar’ ya da ‘devlet firmalara endeksli zam mı yapıyor’ eleştirilerini Metin Kalkavan’a sorduk.

12 Haziran 2008 Perşembe 00:47

"Ticaret milli duygularla yürümez"

DTO Meclis Başkan Vekili Levent Karaçelik, yabancı bayrağı seçen armatöre yapılan eleştirileri haksız buluyor ve gerekçelerini açıklıyor.

01 Kasım 2007 Perşembe 10:19

"Umarım sipariş iptalleri sürer"

DTO Başkanı Metin Kalkavan, “Çok fazla sipariş var. İptaller her hafta artıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse sağlıklı olan da bu” dedi.

04 Aralık 2008 Perşembe 07:59

"Yatılı yurdunuzu yapıldı bilin"

Ulaştırma Bakanı, İTÜ Denizcilik Fakültesi’nin Geleneksel Balık Günü’nde 3 yıl önce verdiği sözü yineledi: “Yurdunuz şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

25 Aralık 2008 Perşembe 09:59

"İki liman ortak çalışsın" önerisi

Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Erol, Batı Akdeniz'de Alanya ve Antalya limanlarının tek bir destinasyon olarak pazarlanmasını önerdi.

24 Şubat 2010 Çarşamba 09:44

‘Körfez krizi'ni çözün çağrısı

Kenan Türkantos, Bakan Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda İzmit Körfezi’nde yaşanan kılavuzluk ve römorkaj sorununa ‘çözüm getirin’ çağrısı yaptı.

11 Ocak 2007 Perşembe 22:56

'7 milyon konteyner olmalı'

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh "Şu an konteyner sayısı 3.5 milyon. Oysa nüfusun onda biri civarında olmalı" dedi.

30 Ağustos 2007 Perşembe 13:52

'Ankara' ve 'Samsun' satılık

DenizLine’ın 40 milyon dolarlık yatırımla ’yüzen 5 yıldızlı otel’ haline getirdiği Ankara ve Samsun feribotları zarar edince satılık tabelası astı.

13 Temmuz 2009 Pazartesi 10:00

'Ereğli'ye 6 ayda 1295 gemi geldi'

DTO Temmuz ayı toplantısında Karadeniz Ereğli DTO Şube Başkanı İrfan Erdem 2007'nin ilk 6 ayında Ereğli limanlarına 1295 geminin yanaştığını söyledi.

'Römork ihalesi incelensin'

Balkan Black Sea Yönetim Kurulu Başkanı ve DTO Üyesi Kenan Türkantos, Derince Römork ihalesi için Rekabet Kurulu’nu göreve çağırdı

15 Eylül 2007 Cumartesi 18:31

'Seçim keyfi yaşayamıyoruz'

DTO Başkanı Metin Kalkavan, "Bütün komitelerde tek listeyiz şu anda. Bu nedenle seçimin keyfini yaşayamıyoruz" dedi.

24 Şubat 2009 Salı 09:01

'Yakıt ikmali yapamıyoruz'

Mustafa Muhtaroğlu, Tüpraş’ın transit ürün vermesinin, durdurulduğunu belirterek, gemilere gemi yakıt ikmali yapamadıklarını söyledi.

11 Ocak 2007 Perşembe 23:08

'Üniversitemizi İTÜ engelliyor'

DTO Meclis Başkanı Yücel, İTÜ’nün, ‘Böyle bir üniversite kurulursa, öğretim kadromuzu yitiririz’ gibi söylemlerle YÖK’ü ikna ettiğini düşünüyorum” dedi.

07 Aralık 2006 Perşembe 09:58

'İzmir'de mutlaka tersane olmalı'

Geçen yıl İzmir Çeşme ile İtalya Brindisi limanları arasında çalışan Captain Zaman feribotu, Tuzla'da yer olmadığından bakım için Alaybey'e geldi.

26 Haziran 2007 Salı 09:58

'Ölüm tarlaları' söylemi yanlış

Ağızlarını açtıklarında, ölümü savunur hale geldiklerini belirten Metin Kalkavan, suskunluğunu bozdu.

01 Haziran 2008 Pazar 21:34

123 yıldır zabit yetiştiriyor

Türkiye’de belki de tektir İTÜ Denizcilik Fakültesi, 123 yıldır mezun verdiği zabitler; çalışma hayatları boyunca desteklerini esirgemez okullarından.

26 Nisan 2007 Perşembe 09:23

18-35 bin dwt gemi üretin

DTO Başkan Vekili Karaçelik, bu tonajdaki gemilerin yüzde 61’inin 20 yaşın; yüzde 23’ünün ise 25 yaşın üzerinde olduğuna dikkat çekti.

19 Nisan 2007 Perşembe 22:28

2010' da zabitan açığı 50 bin

DTO Antalya Şubesi Meclis Başkanı Seymen, özel eğitimli gemici ihtiyacına dikkat çekerek, "LNG taşıyan gemi kaptanı en az 18-20 bin dolar ücret alıyor" dedi.

31 Ocak 2007 Çarşamba 15:50

3 kişinin katili defolu filika

DTO Başkanı Metin Kalkavan, gemilerinde bu tip filikaları bulunduran armatörlerin teste tabi tutmalarını istedi.

18 Eylül 2008 Perşembe 02:14

318 tekne Türk bayrağına geçti

Türk sahipli yabancı bayraklı gemilerin Türk bayrağına geçişini kolaylaştıran yönetmelikte sona gelinirken Türk bayrağına geçen tekne sayısı 318’de kaldı.

21 Kasım 2009 Cumartesi 07:36

502 firma ihraç edilecek

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, aldığı bir kararla iki yıldır aidat ödemeyen ve adres bildirmeyen, 502 firmayı üyelikten düşürme kararı aldı.

13 Kasım 2006 Pazartesi 10:22

53'lük konteynerler geliyor

APL, konteyner taşımacılığına 53-foot ölçülü okyanus konteyner icadıyla damga vurmaya hazırlanıyor.

02 Kasım 2007 Cuma 18:18

6 ayda 3 sipariş verildi

Son 6 ayda Türkiye genelinde tersanelere sadece 3 ihraç gemi siparişi verildiği, geçen yılki sipariş miktarının ise 9 olduğu belirtildi.

25 Kasım 2008 Salı 17:32

7. Medya Yarışması sonuçlandı

Ege bölgesinde denizcilik ve deniz ticaretinin kamuoyunda daha etkin biçimde tanıtılması amacı ile düzenlenen “7. Medya Yarışması” sonuçlandı.

03 Mart 2010 Çarşamba 18:17

Ali Coşkun'un şiiri ağlattı

Deniz Ticaret Odası’nın Ağustos ayı Meclis toplantısı, sektör faaliyetlerinden bir adım öne geçerek oldukça hüzünlü anlara sahne oldu.

05 Ağustos 2007 Pazar 14:51

Aliağa'ya gümrük kapısı

Geza Dologh, 25 yıllık rüyanın artık gerçekleşeceğini ve gemicilerin pasaport işlemlerini artık İzmir'e götürmeden Aliağa'da yapabileceğini ifade etti.

13 Haziran 2007 Çarşamba 17:19

Aliağa, liman ve denizle büyüyor

Aliağa Limanları Sempozyumu” 9 Eylül Üniversitesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonunda yapıldı.

26 Mart 2010 Cuma 10:49

Alışılmadık bir market yaşanıyor

Levent Karaçelik, “45 bin tonluk bir geminin 2-3 aylık time charter’ı 30 bin dolar; aynı gemiyi 12-18 ay kiralamaya kalktığınızda, 40 bin dolar oluyor” diyor.

09 Ağustos 2007 Perşembe 09:55

Antalya deniz müzesi çalışmaları

(DTO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Ünlü, Antalya'da Deniz Müzesi Kurulması İçin Destek Beklediklerini Bildirdi

07 Nisan 2010 Çarşamba 23:31

Antalya DTO'da başkan değişti

Hüsnü Çöllü’nün milletvekilliği nedeniyle boşalan İMEAK DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ahmet Erol seçildi.

10 Ağustos 2007 Cuma 17:42

Antalya DTO'da Başkan Erol

ANTALYA Deniz Ticaret Odası (DTO) seçimleri dün yapıldı. Tek liste ile seçime giren Ahmet Erol, DTO'nun yeni başkanı oldu.

11 Şubat 2009 Çarşamba 08:04

Antalya'da 'zammı durdurun' talebi

DTO Antalya Şubesi, Antalya Limanını işleten şirketin liman hizmetlerine 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere yaptığı zammın ertelenmesini istendi.

07 Nisan 2009 Salı 13:42

Antalya'ya deniz müzesi kuruluyor

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Müdürü Cüneyt Koşu, Antalya'da deniz müzesi kurulacağını belirterek, yer arayışında olduklarını bildirdi.

06 A<

Editör: TE Bilişim