Denizcilik Haber Siteleri Ne Kadar Okunuyor?

Alexa.com verileri üzerinden yaptığımız araştırmada denizcilik haber siteleri içerisinde günlük okunma sayısı üzerinden bir araştırma yapmaya çalıştık.

Alexa.com verileri günlük okuyucu sayılarını net olarak vermiyor ancak erişim oranları ve okuyucu başına sayfa gösterim ile ilgili belli bir sapma yüzdesi olabilen veriler sunuyor.

Bu verileri kullanırken, kendi sitesini günde ellibin kez kez tıklayanları eleyebilmek için okuyucu başına gösterim düzeltmesi yapmak gerekiyor. Ancak bu haberimizden sonra bazı sitelerde muhtemelen yükselecek olan bu veri şimdilik üç aşağı beş yukarı aynı olduğu için bu düzeltimi yapmadık.

Biz denizhaber.com un farklı IP'den giriş sayılarını son bir haftada günde ortalama 8 bin olarak kesin olarak bildiğimizden son bir haftalık Alexa verileri üzerinden bir değerlendirme yapmaya çalıştık.

Bu değerlendirme denizhaber.com un en yakın siteden hemen hemen 2 kat fazla okuyucuya sahip olduğunu gösteriyor. Sıralama ilerledikçe fark 12 kata kadar çıkıyor.

Denizciliğimize katkıda bulunma amaçlı, yalan haber yapmayan, kendi çıkarları uğruna  insanların şeref ve haysiyetleriyle oynamayı alışkanlık haline getirmeden etik habercilik yapan her bir haber sitesine bu güzel yarışta başarılar diliyoruz. 

Doğru, dürüst haberciliğin adresi denizhaber.com'a gösterdikleri ilgiden dolayı okuyucularımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Yarın sizlere Temmuz ayı okuyucu giriş sayıları ve verilerini ileteceğiz. Bunu yapabilen tek site olduğumuzu biliyorsunuz.

(Önemli not: Değerlendirme son bir haftalık alexa verilerinde ajite edilmemiş pageviews/user değerleri üzerinden yapılmıştır.)

 

 

Editör: TE Bilişim