1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlu Olsun

1 Temmuz 1926'da Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ulusumuza armağan ettiği Kabotaj Hakkı’nı, ne yazık ki üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde genişleterek “Denizcilik Bayramı” ya da “Türkiye Ulusal Denizcilik Günü” olarak kutlayacak aşamaları elde edemedik. 

Denizcilik Federasyonu; 1 Temmuz Kabotaj Bayramını ülkemizin her yerinde çeşitli etkinliklerle kutlanması için tüm gücüyle çalışarak “Denizci Millet, Denizci Ülke” olabilmemiz için üstüne düşen görevi sonuna kadar yerine getirecektir.

Bunu gerçekleştirmek ancak çocuk yaşlarda “Deniz İzciliği” etkinlikleriyle başlayarak, insanlarımıza deniz sevgisi, denizcilik mesleği ve deniz kültürünün bilincini vermemiz, sevdirmemiz ve benimsetmemiz ile mümkün olabilir.

"Stratejik Sektör” olmaktan ne yazık ki çıkarılan denizciliğimiz; eşsiz güzelliğe sahip denizlerimiz, turizm tesisleri, yat limanları, deniz ulaşımı, balıkçılık ve gemi inşası gibi alanlar vasıtasıyla ülke ekonomisine büyük katkı yapmaktadır. Gelişmiş denizci ülkeler olanaklarına sahip olması gereken “Denizcilik Endüstrisi”, çok yakın gelecekte, Türkiye’nin cari açığının kapatılmasına ve o oranda da istihdamın artmasına, işsizliğin azalmasına destek olacak duruma gelecektir.

Bu yadsınamaz katkıyı yapan Denizcilik Sektörümüzde büyük emek sarf eden tüm denizcilerimizin, toplumumuzda hak ettiği değeri ve saygıyı bulması için katkılarımız sürecek olup, bu duygu ve düşüncelerle tüm denizcilerin ve denizlere gönül verenlerin “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” nı kutluyoruz.

Denizcilik Federasyonu
Yönetim Kurulu

Editör: TE Bilişim