DENİZCİLİK FEDERASYONU, 5253 sayılı dernekler kanununun 28’nci maddesine göre İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Dernekler Dairesi Başkanlığı 21.Aralık.2015 tarih 4143 sayılı oluru ile isminin başına TÜRKİYE kelimesi alması uygun bulunmuş ve ismi TÜRKİYE DENİZCİLİK FEDERASYONU olarak tescil edilmiştir.

 

Konuyla ilgili Türkiye Denizcilik Federasyonu basın duyurusu şöyle:

TÜRKİYE DENİZCİLİK FEDERASYONU BASIN BİLDİRİSİ

M.K. Atatürk’ün, ‘’Denizciliği Türk'ün milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız.’’ Sözünü hedef aldık.

Üç yanı denizlerle, çevrili ülkemizde denizcilik sektöründe birlik ve beraberliği oluşturmak için, 18.Mart.2011 Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri anma gününde, ülkemizin en etkin ve öncü denizcilik dernekleri olan, İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği (DEFAMED), Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği (TURKAPDER), Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği (TUKIDER), Deniz Otobüsleri Kaptan ve Baş Mühendisleri Derneği (İDOKABAD), Deniz Trafik Operatörleri Derneği (DTOD) ve onursal üye derneklerimiz TMMOB Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO), İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) ile bir araya gelip DENİZCİLİK FEDERASYONU’nu kurduk.   

Çok kısa zamanda, su üstünde, sualtında ve karada yapılan başta denizcilik, gemicilik, deniz turizmi olmak üzere tüm profesyonel, kültürel, eğitsel veya spor etkinlikleri ile uğraşan dernekleri bir araya getirmeye başladık. Bu nedenle Tüm Denizciler Derneği (TÜMDER), Yelkenli Gemide Eğitim Derneği (YEGED), Dokuz Eylül Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFMED), Deniz Kültür Derneği (DKD) gibi 4 büyük derneğimizi de bünyemize kattık ve birçok dernekle de katılımlar için çalışmalarımız devam ediyor.

Federasyonumuz kara, deniz, göl ve akarsularda, kısaca her türlü ticari ve profesyonel aktivitede bulunan, denizcilik ile ilgili veya denizciliğe hizmet veya aracılık eden veya eğitim kuruluşları da dahil olmak üzere ilgili tüm özel veya tüzel kişilere, denizcilere, bunların oluşturdukları veya katıldıkları derneklere, oluşumlara ve genel anlamda tüm denizciliğe daha yoğun hizmet götürebilmek için İzmir, Tekirdağ, Samsun, Mersin, (Muğla) Marmaris gibi diğer 5 büyük ilimizde temsilcilerimizi açtık. En büyük hedefimiz bu temsilciliklerimizi ülkemizin her köşesine,  Kıbrıs’a ve yurt dışına da taşıyabilmek.

Kuruluşumuzdan bu güne kadar, Birçok ulusal ve uluslararası organizasyon ve etkinlik gerçekleştirdik, birçok etkinliğin organize ve denetleme kurullarında görev aldık ve birçoğuna da gözlemci olarak katıldık. 

Tüm bu çalışmalarımız ve müracaatımız neticesinde DENİZCİLİK FEDERASYONU olan ismimiz 5253 sayılı dernekler kanununun 28ci. maddesi ne göre İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Dernekler Dairesi Başkanlığı 21.Aralık.2015 tarih 4143 sayılı oluru ile isminin başına TÜRKİYE kelimesi alması uygun bulunmuş ve ismimiz TÜRKİYE DENİZCİLİK FEDERASYONU olarak tescil edilmiştir.

Bu vesile ile TÜRKİYE DENİZCİLİK FEDERASYONU’nun kuruluşundan bu güne kadar hizmeti geçen ve TÜRKİYE adını almamızda katkıları olan tüm Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, Üye ve onursal üye derneklerimize, Delegelerimize, Temsilciliklerimize, Denizcilik Camiasına, Yerel yöneticilere ve medyaya teşekkür ederiz.

Bize layık görülen bu onurlu ismi en iyi şekilde taşıyacağımızı, Denizciliği Ülkemizin Milli Ülküsü olarak kabul edeceğimizi bir defa tüm kamuoyu ile paylaşır Ülkemize ve denizcilik camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz.

TÜRKİYE DENİZCİLİK FEDERASYONU YÖNETİM KURULU

 
Editör: TE Bilişim