Denizcilik Federasyonu DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) nün yaptığı bir öneri üzerine BM kararıyla 2005 yılında kabul edilmiş ve her yıl Eylül ayının son haftasında kutlanmaya başlanmıştır. Amacı deniz ve gemi ticareti güvenliği  ile ilgili konulara dikkat çekmek, (kargo güvenliği, deniz güvenliği ve deniz çevre güvenliği), ülkeler arası deniz ticaretinde koordinasyon sağlamak, ve IMO'nun çalışmalarının belli bir yönünü vurgulamak olan DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ’nde her sene kendine özgü ayrı bir tema kullanmaktadır.

IMO Konseyi DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ’nün Londra dışında da dünyanın diğer yerlerinde küresel çapta kutlanmasını teşvik etmek için her yıl eşgüdüm çalışması yapmaktadır. Bu kapsamda DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ kutlamasının ev sahipliğini önceki yıl Portekiz üstlendi ve Lizbonda gerçekleştirdi.

Bir çok ülkenin her sene kutlanan DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ’ne ev sahipliği yapmak için rekabete girdiği kutlamalar bu sene 27-29 Ekim 2014 tarihinde FAS/ Tangiers'de kutlanacaktır.  

DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ’nün bu seneki teması "IMO Sözleşmeleri: Etkili Uygulaması" olup bu kapsamda, Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ için bir broşür yayınlanmıştır.

Her ülkenin Eylül ayı son haftası içerisinde kendi belirleyeceği bir günde kutladığı DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ, bu sene ülkemizde Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 29 Eylül 2014 günü tüm denizcilik camiasının katılımıyla kutlanacaktır.

Bu vesile ile önümüzdeki senelerde yapılacak olan DÜNYA DENİZCİLİK GÜNÜ ev sahipliğinin Ülkemizde yapılacağını ümit eder Tüm denizcilik camiasının bu anlamlı gününü kutlar Ülkemizin en kısa sürede Dünyada lider ve örnek “Denizci Ülke” olmasını dileriz

Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu

Editör: TE Bilişim