Denizcilik Fakültesi Öğrencileri Gönüllü İtfaiyeci Oluyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi itfaiye müdürlüğü tarafından yedincisi düzenlenen gönüllü itfaiyecilik kurslarına katılan Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı Denizcilik Eğitim Fakültesi (EEF) öğrencilerine arama kurtarma ve ilk yardım eğitimleri veriliyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün 7.’sini düzenlediği ‘Gönüllü İtfaiyecilik Kursu’na iki ayrı grup halinde 80 kişinin katıldığı belirtildi. Gönüllü itfaiyecilik kurslarına katılan Denizcilik Fakültesi öğrencilerine arama, kurtarma ve ilk yardım konularında teorik ve pratik bilgiler veriliyor. Arama kurtarma aracında ki aletlerin tanıtıldığı Denizcilik Fakültesi öğrencilerine hafta içerisinde ise uygulamalı eğitimler verilecek.

Gönüllü İtfaiyecilik Kursu’na katılan Denizcilik Fakültesi öğrencilerinden Öykü Ece Kaya, kendisinin Somalı olduğunu ve aldığı eğitimin çok önemli olduğunu söyledi. Kaya, "İlk olarak okuldaki panoya asılan ilan aile duyduk. Merak ettik ve böyle bir afetin olabileceğini düşünerek buraya geldik. Gemici düğümlerini öğrendik. İlk yardımları öğrendik. Arama kurtarma hakkında bilgiler aldık. Haftaya da ev yangınlarını öğreneceğiz. Daha sonra da uygulamalara geçeceğiz. Ben Soma’dan geliyorum. Orada biliyorsunuz ki maden faciası oldu. Orada ilk böle bir duruma ihtiyaç duymuştum. Daha sonra hayatımın belli bir kısmında ihtiyaç duyabileceğimi düşündüm ve öyle katıldım" dedi.

Denizcilik Fakültesi öğrencilerinden Metin Ümit ise çok verimli bir kurs dönemi geçirdiklerini belirterek, Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Ümit konuşmasında şunları söyledi:“Buraya geldik ve ilk olarak ilk yardım eğitimi ile başladık. Kısa sürede gayet etkili bir ilk yardım eğitimi aldık. Bunu manken üzerinde uygulamalı olarak da gösterdiler. Ardında bağlarımız oldu. Yaralıyı ya da dağ da zor durumda kalan bir kişiyi hayata bağlamak adına bağ yapmayı öğrendik. Bu hafta da göründüğü üzere aracımız geldi. Araçtaki arama kurtarma ekipmanlarını tanıyoruz. Öğrendiğimiz cihazların uygulamasını da önümüzde ki hafta yapacağız. Hem birey olarak hem de topluma fayda olarak çok güzel bir eğitim aldığımızı söyleyebilirim. Buradan kursu açan Ereğli belediyesi İtfaiye müdürlüğüne teşekkürlerimizi iletiyoruz."

Üçüncü haftasına giren kurslarda öğrencilere 4 hafta teorik ve4 haftada uygulamalı eğitimler verileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim