İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) 'nde 21.01.2011 tarihinde ''slopchest'' heyecanı yaşandı.Bilindiği gibi İTÜ DF DUIM VE GMIM 3. sınıf öğrencileri o sene ki  eğitim hayatlarının 2. döneminde uzun dönem açık deniz eğitimlerine çıkıyor. Bu kapsamda fakülte içerisinde gerçekleştirilen veda organizasyonuna yıllardan beri gelenek haline getirdikleri ''SLOPCHEST'' ismini veriyorlar. Bu sene 21.01.2011 tarihinde gerçekleşen bu organizasyona başta İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil GÜLER, denizcilerin kendilerinin ''denizci babası'' olarak seçtiği Kapt. Altay ALTUĞ, İTÜ DEFAMED (YDO) Yönetim Kurulu  Başkanı Müh. Selçuk ŞENKAL, DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur, İTÜ DF nin çok değerli hocaları ve tabi ki okulun 4. , 3. , 2. ve 1. sınıf öğrencileri katıldı.


Bu özel gece için hazırlanan yemeğe İTÜ DF Genel Zabiti 4. Sınıf Yunus Emre ŞENOL'un konuşması ve tokmağı vurmasıyla başlanmıştır.Yemek sonuna doğru kürsüye çıkıp sözü alan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nil Güler yaptığı konuşmada, fakültede aldıkları eğitimle gemiye önemli bilgilerle gittiklerini söylediği 3. sınıflara staj süresince de okulda verdikleri emeğin aynısını gemide de göstermelerini öğütledi. Okulumuzu ve Türk denizciliğini dünya sularında en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını belirten Güler,  tüm 3. sınıf öğrencilerine Allahtan selamet diledi. Ardından sözü alan Kapt. Altay ALTUĞ duygu dolu bir konuşma yapıp öğrencilik yıllarını ve hatıralarını öğrenciler ile paylaştı. Konuşmasının sonunda ise herkese bir süpriz yapıp cebinden çıkarttığı mızıkası ile salondakilere müzik ziyafeti veren Kapt Altay Altuğ alkışlar içerisinde kürsüden indi.

Arkasından DEFAMED (YDO) Yönetim Kurulu  Başkanı Müh. Selçuk ŞENKAL ve DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Bülend Temur da konuşmalarını yapıp 3. sınıf öğrencilere selamet diledi. 3. sınıfları temsilen Fatih ÇETİN ise 4. sınıf abilerine ve 2. sınıf kardeşlerine hitaben bir konuşma yaptı. Son olarak sözü alıp konuşmasını yapan  İTÜ DF Genel Zabiti 4. Sınıf Yunus Emre ŞENOL 3. sınıf kardeşlerine selamet diledikten sonra tekrar tokmağı vurmasıyla yemeğe son verildi.

Gecenin devamı ise öğrencilerin kendi içerisinde hazırladıkları davullu-zurnalı eğlence ile devam etti. Bütün öğrencilerin büyük bir coşku ile eğlendiği bu gecede son olarak ise okulun öğrencileri tarafından kurulan müzik grubu sahne aldı.

Editör: TE Bilişim