İTÜ Denizcilik Fakültesinden 2012 yılında mezun olan öğrencilere diplomaları Fakültenin Tuzla Yerleşkesinde düzenlenen törenle verildi.

Törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Nil Güler, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Eski Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri katıldı.

İTÜ Deniziclik Fakültesi 20. Mezuniyet töreni Prof. Dr. Nil Güler’in şehit denizciler anısına denize çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nil Güler yapmış olduğu konuşmada 3 gün önce kaybettiğimiz Prof. Dr. Necmettin Akten’e Allah’tan rahmet yakınlarına ve tüm denizcilik camiasına baş sağlığı diledi.

Güler yapmış olduğu konuşma ile öğrencilere şu mesajları verdi;

“İyi bir okuldan mezun olmanın başarıyı yakalamaktaki tek etken olduğu düşüncesine sakın kapılmayın. Muhakkak ki meslek hayatınıza bir adım önde başlıyorsunuz. Bilgi, beceri çalışmak bugüne kadar almış olduğunuz eğitimin üstüne koymanız gereken diğer unsurlardır. Etik ve insani değerlere de önem vermeniz çok önemlidir.

Sizleri bugünlere getirmek için büyük fedakarlıklar yapan ailenizi, öğretim elemanlarını unutmayın.

Denizcilik eğitimi bir çok disipline göre çok fazla alt yapı gerektirmekte olduğu için çok pahalı bir eğitimdir. 125 yıldır Türk Denizciliğine devlet katkısı ile hizmet veren bu okul ülkemizin kalkınmasına hizmet etmiş ve etmektedir. Sizlere bu katkıyı sağlayan ülkenize siz de katkılarınızı daima sağlayın. Cumhuriyetimizin temel taşları olan Atatürk ilkelerine sadık kalın.”

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin; konuşmasında öğrencilere hitaben, "Yıllardır devam ettiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Gösterdiğiniz başarıdan dolayı hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Üniversiteye Giriş Sınavı Sonucu’na göre İTÜ’yü tercih ederek yerleştiğiniz gün bizlere büyük bir sorumluluk verdiniz. Biz de, Ülkemizin en başarılı gençlerini yetiştirecek olmanın sorumluluğu ile sizlere çağdaş bir eğitim-öğretim ortamı sağlayabilmek adına bütün olanaklarımızı seferber ettik. Teknik Üniversitede çağdaş bilgilerle ve teknolojilerle donatıldınız. Bugün ise mezun oluyorsunuz.Artık uzun sınav maratonları, zorlu dersler, yorgun final geceleri geride kaldı. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu yolculukta öncelikle ulaştığınız yeri, ardından da kat ettiğiniz mesafeleri göreceksiniz. Vazgeçişlerinizi, yeniden başlangıçlarınızı, her adımda daha güçlü, daha özgüvenli olduğunuz anları hatırlayacaksınız. Belki de sırf bu yüzden o sonsuz maviliklerde karşılaştığınız zorluklarda İTÜ’deki eğitim yolculuğunuzu hatırlayacak daha başarılı ve daha umutlu olmak için kendinize yeni yol haritaları çizeceksiniz. İnanıyoruz ki, gireceğiniz işlerde, size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle, kısa zamanda, kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler; başarıdan başarıya koşarken, mezunu olduğunuz İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni daha da yücelteceksiniz." dedi.

Rektör Şahin’in konuşmasının ardından yapılan yemin töreni ile öğrenciler hep bir ağızdan yemin etti. Tören, sancak-flama devir teslimi ile devam etti. 

Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisi Fakülte birincisi Tayfun Taylan’ın yaş kütüğüne birincilik plaketini çakmasının ardından tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Bölüm birincisi Tayfun Taylan, ikincisi Ayşe Aslı Başak ve üçüncüsü Emre Taşlı mezuniyet belgelerini Fakülte Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezer Ilgın ve Prof. Dr. Nil Güler’den aldılar.

Geçit töreninin ardından öğrencilerin keplerini havaya atması ile mezuniyet töreni son buldu. Öğrenciler 1 Temmuz akşamı Divan Otel’de gerçekleştirilen mezuniyet balosuna katıldılar. 

Editör: TE Bilişim