DENİZCİLİK FAKÜLTESİNDE DENİZCİLİK EKONOMİSİ SEMİNERİ VE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA TÖRENİ


Okan Duru'nun konferansı

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (YDO) Kariyer Kulübünün organizesiyle 18 Mart Cuma günü Phd Considate,Kobe University Japan ' da Denizcilik Ekonomisi derslerine giren  Okan DURU tarafından Denizcilik Ekonomisi üzerine yaklaşık 1 saat 15 dakika süren konferans verilmiştir.

Konferansa yurt dışında bulunan yüksek lisans programlarından bahsederek giren Okan DURU, yurt dışında yüksek lisans yapmak isteyen İTÜ DF öğrencilerini aydınlattı.Yurt dışında bu programlara katılmanın bazı şartlara bağlı olduğunu vurgulayan DURU, yabancı dilin özellikle de İngilizcenin zorunluluğundan bahsetti.Bunların üstüne not ortalamalarının da önemli olduğuna değinen konuşmacı, Türkiye'de bulunan yabancı dil sınavlarında alacakları yüksek puanlarla kendilerine yurt dışında daha rahat burs imkanı bulabileceklerini söyledi.

Konuşmasına denizcilik ekonomisiyle ilgili temel kavramlardan bahsederek devam eden DURU, arkasından denizcilik ekonomisinin tarihteki bazı kırılma noktalarından bahsetti.Konuşmasının devamını hazırladığı slaytla devam eden DURU öğrencilere denizcilik ekonomisiyle ilgili dünyadaki çarpıcı örneklerden bahsetti.

Konuşmasının sonunda Osmanlı-Japonya-Yüksek Denizcilik Okulu üçlemesinde bulunan DURU, Kuşimoto açıklarında tayfuna yakalanan Ertuğrul Fırkateyninin 16 Eylül 1890’da kayalıklara çarparak batmasını ve sonrasında yaşananları öğrencilerle paylaştı.Bu olaydan hemen sonra  Kaptan Hamit Naci'nin çok daha üstün nitelikli denizciler yetiştirmek üzere 1909 yılında , İstanbul/Azapkapı'da özel gündüzlü, ortaokul sonrası 4 yıl eğitim-öğretim süreli olarak Güverte ve Makine Bölümlerinden oluşan "Milli ve Hususi Ticaret-i Bahriye Kaptan ve Çarkçı Mektebi" adıyla yeni bir okul açtığına değinen Okan DURU okulun tarihçesi hakkında da çok önemli bir noktadan bahsetmiş oldu. Okan DURU'ya teşekkür amaçlı verilen plaketten sonra konferansa son verildi.


Çanakkale Şehitleri anıldı 

 
Seminerin hemen ardından İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ (YDO) spor salonunda gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini ve Zaferini Anma törenine katılan İTÜ DF Dekanı Prof.Dr.Nil Güler, öğretim görevlileri ve öğrenciler Şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve arkasından İstiklal Marşımızı hep bir ağızdan okunmasıyla törene başlandı.

Törene DF Genel Zabiti 4. Sınıf Yunus Emre ŞENOL başkanlık ederken, sözü konuşmasını yapmak üzere DF Dekanı Prof.Dr.Nil Güler'e bıraktı.

Dekanın konuşmasının ardından öğrencilerin okuduğu şiirlerle tören sona ermiş bulundu.

Editör: TE Bilişim