Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi K. Emrah ERGİNER ve Denizcilik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Kpt. Serim PAKER Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı Doktora Programı’nda 15 Aralık 2010 günü savunmalarını gerçekleştirerek Doktoralarını tamamladı.

KISA ÖZGEÇMİŞLER

Dr. K. Emrah ERGİNER
 
5 Temmuz 1977'de İzmir'de doğdu. İlkokulu Alsancak Gazi İlkokulu'nda, orta ve lise öğrenimini Özel İzmir Amerikan Koleji'nde tamamladı. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Gemi İnşaatı Bölümü'nden 2000 yılında mezun oldu. İstanbul'da DENAK Denizcilik'de operasyon departmanında 1999 yılında 1 yıl süre ile çalıştı. 2000 yılında İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans’a başladı ve 2003 yılında tamamladı. Bu süre içerisinde FLAMA A.Ş.’de navlun komisyonculuğu ve ardından 1,5 yıl süre ile NETA Denizcilik A.Ş.’de DPA/Teknik Müdür görevini sürdürdü. 2003 yılında ÖZDENİZCİLİK’de DPA/Teknik Müdür görevini 1 yıl süre ile sürdürdü. Dr. ERGİNER 2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda (Denizcilik Fakültesi) Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı’nda Doktora programına başladı. Halen Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya devam etmekte olup doktorasını Doç. Dr. Kpt. Ender ASYALI danışmanlığında gerçekleştirdiği "Türk Deniz Ticaret Filosunun Tekne ve Makine Sigortası Kapsamında Risk Değerlendirmesi" başlıklı tezi ile tamamladı. Dr. ERGİNER, İTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve TMMOB Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Dr. Kpt. Serim PAKER

30.11.1971 İzmir’de doğdu. İlkokulu Namık Kemal İlkokulu, ortaokulu İzmir Özel Türk Lisesi ve liseyi İnönü Lisesi’nde tamamladı ve 1989’da İstanbul Teknik Üniversitesi Güverte bölümüne girdi. 1994 yılında mezun olup 2000 yılına kadar İNCE Denizcilik AŞ, PİNAT AŞ ve MARDAŞ AŞ’ye ait muhtelif gemilerde önce Uzakyol Güverte Zabiti yeterliliği ile üçüncü kaptan, daha sonra Uzakyol Birinci Zabiti yeterliliği ile ikinci kaptan olarak çalıştı. 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nda (Denizcilik Fakültesi) öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Dr. PAKER, 2000 yılında DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Programı’nda Yüksek Lisans eğitimine başladı ve 2002 yılında mezun oldu. 2002-2010 yılları arasında DEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalında Doktora eğitimini sürdüren Dr. PAKER, Prof. Dr. Okan TUNA danışmanlığında gerçekleştirdiği “ Denizde Sportif Faaliyetlere Yönelik Tüketici Davranışı Analizi” başlıklı tezi ile Doktor ünvanını aldı. Halen DEÜ Denizcilik Fakültesi Denizcilik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Öğretim Görevlisi olarak görevine devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim