Denizcilik Fakültesi Öğrencileri Staja Uğurlandı

İTÜ Denizcilik Fakültesi 3. Sınıf Öğrencilerini staja uğurlama geleneksel yemeğine Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da katılarak öğrencilere moral verdi. Yemek, Fakülte rıhtımında bağlı bulunan Akdeniz Gemisi'nin 1. Mevki Lokantasında verildi.

Sarıoğlu Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Sarıoğlu'nun sponsorluğunda düzenlenen  yemeğe, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu'nun yanısıra, Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser, Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Özkan Poyraz, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezer Ilgın, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Selçuk Şenkal, DEFAV Başkanı Saim Oğuzülgen, Uluslararası Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkan Yardımcısı Cahit İstikbal, İTÜ Denizcilik Fakültesi Güverte Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Münip Baş, Yard. Doç. Dr. Tanzer Satır, Yard. Doç. Dr. Sevilay Can ile birlikte 3. ve 4. sınıf öğrencileri de katıldı.

Toplantıda konuklara hoşgeldiniz konuşması yapan Yard. Doç. Dr. Sevilay Can; katılımlarından dolayı Denizcilik Müsteşarı hasan Naiboğlu'na teşekkür ederken, geceye destek veren mezunlara da Dekan Prof. Dr. Nil Güler adına şükranlarını sundu.

Geceye, STW Alt komite Toplantıları için Londra'da bulunan Dekan Prof. Dr. Nil Güler katılamadı.

Sosyal Etkinlikler Kulübü başkanı 4. sınıf Öğrencisi Çağlar Yeşilbaş; katılımlarından dolayı Denizcilik Müsteşarı hasan Naiboğlû'na ve Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli'ye plaket sunarken; sponsorluk desteği veren Sarıoğlu Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Sarıoğlu'na;  ve fakülteye her zaman destek veren "Forever Sponsor" ilan ettikleri Kaptan Mustafa Can'a da teşekkür plaketlerini takdim etti.

Kaptan Mustafa Can; teşekkür konuşmasında herşeyini Fakülteye borçlu olduğunu ifade ederken; "ölünceye kadar bu okulun gemisinde bir miço olarak kalmak arzusunda olduğunu" söyledi.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu; staja gidecek genç kaptan ve mühendis adaylarının tek tek masalarına giderek ilgilendi. Müsteşar Naiboğlu; gençlerden denizde en azından kaptan olarak çalışıncaya kadar kalmalarını ve denizciliğe hizmet etmelerini istedi.

Müsteşar Yardımcısı Hamza Taşkeser de, genç kaptan ve mühendis adaylarına, kendilerini farklı kılacak olan şeyin denizde ve bizzat gemide edinecekleri deneyimler olduğunu hatırlattı.

Armatör Tahir Sarıoğlu da, kendisinin elinden geldiğince gençlere iyi bir örnek olmaya çalıştığını ifade etti.

prof. Dr. Sezer Ilgın tarafından uğurlanan konuklar, ayrılmadan önce hep birlikte Akdeniz Gemisi güvertesinde fotoğraf çektirdiler.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim