Çırağan Sarayında dün yapılan Uluslararası Denizcilik Zirvesinde konuşan Uluslararası Denizcilik Örgütü (İMO) Genel Sekreteri Kitack Lim, daha önce 2016'de yaptıkları zirvede denizciliğin ne kadar kaçınılmaz olduğunu konuştuklarını anımsatarak, "Denizcilik dünya ekonomisi için her zaman kaçınılmazdır. Bu değişmez." dedi.
Zirvenin içeriğine ilişkin bilgiler veren Lim, İMO'nun geliştirilebilir, sürdürülebilir bir denizcilik önerdiğini, bu konuda stratejik plan hazırladıklarını söyledi.

Lim, denizciliğin gündemin, gelişmekte olan küçük ada ülkelerinin ve en az gelişmiş ülkelerin, çalışanların profesyonelleşmesinin, cinsiyet eşitliğinin, kadınların güçlendirilmesinin bulunduğunu anlattı.

Denizi kirleten gemilerin azaltılması yönündeki çabalarının sonuç vermeye başladığını dile getiren Lim, ayrıca çevreci ve yeşil deniz araçlarının yapılması gerektiğini bildirdi.Lim, denizcilik altyapısına yönelik yatırımların öneminden bahsederek, bu şekilde ülkelerin ekonomilerinin daha da güçleneceğini ve kazanacağını aktardı.

İMO üyesi ülkeler arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Lim, bu sayede denizcilik sektöründe ciddi işlere imza atılabileceğini söyledi.

Lim, Türk hükümetinin İMO üyesi ülkeler arasındaki iş birliğine ve denizcilik sektöründeki faaliyetlere çok önem verdiğini kaydederek, verdiği destekler nedeniyle Başbakan Yıldırım ve Bakan Arslan'a teşekkür etti. (kaynak Türk Deniz Medya)

Editör: TE Bilişim