Denizciliğin durumuna farklı yaklaşım!

Bir armatörün "artık armatör değil armatür olduk" şeklinde sitemize gönderdiği yorum konunun daha geniç değerlendirilmesini sağladı. Düzenli yorum yazarlarımızdan Deniz Erenler, konuya farklı bir yaklaşım getirdi.

Erenler'e göre denizcilikte durumun farklı bir barometresi daha var. O da denizcilik fuarlarındaki fuar hosteslerinin  giyim durumları!

Her ne kadar bu sadece denizciliğe has bir durum olmayıp her alanda ekonominin genel bir barometresi gibi kullanılabilirse de azarıomız Erenler'in ilgişnç yorumunu da haber olarak sizlere sunmak istedik.

İşte yine noktasına virgülüne dokunmadan yorumu sizlere sunuyoruz.


 Assesing Market Condition ( For Begginners) !!!

Denizcilikde durum nedir, Piyasanin durumu nedir, anlamak icin Fuarlari ziyaret etmeli.

Oncelikle bakilacak sey, stand”lardeki hostesler, yani bayan stand mankenleri.

Bakilacak sey, bunlar sarisinmi, esmer mi degil . .

Once Pantalonmu giyinmis, yoksa etekmi !!

Pantalon ise, Piyasa iyi demektir, etekse sanki pekte iyi degil gibi demektir..

Etek ise, etegin boyuna bakacaksin durumu anlamak icin, eger minietek giyilmisse,

Bu eyvah durum cok kotu, piyasa tamamen bitik demektir . . .

Mesela en son, Yesilkoydeki fuarda her koseden ikiser ikiser yuksek topuk/mini etek hatun cikmaya baslayinca, aman bisiler kaptirmadan hemen burdan gidelim oldum . . Gerci, gitmeden (bir cansali yillik bakimina 2250 avro alan) Viking standina baya bi takilmistik ama neyse . . .

Simdilerde, Norvec”in baskenti Oslo”da Iskandinavyanin en buyuk Denizcilik fuari

NOR-SHIPPING var, bilmiyorum bizden katilan varmi, ama varsa donduklerinde fuar resimlerinden burada bekliyoruz . .

Bu fuara katilan Danimarkali firmalar (49 adet), fuarlardan sonra bu fuarlardan is cikmiyor ama bayragi dalgalandirmak onemli demisler. . Peki, bayragi nasil dalgalandiriyorlar ???

Fuarda kendi standlarinda BODYPAINTED GIRLS (yani aslen ciplak ama vucutlari sanki ustlerinde elbise, mayo vesair varmis gibi boyanmis mankenler) kullanmislar . .

Kaynak :

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=11003


Mankenleri kullanan, Danimarkanin Frederikshavn sehrinin dort firmasi (ortak stand”da) Scanel, Orskov, Hytek ve Norisol.

Bu, Frederikshavn sehrini kardes sehir ilan etmeyi, vede ulkemizdeki bir sonraki fuara davet etmeyi teklif ediyorum !!! Neyse saka bir yana . .

Mulakati veren, Danish Export Association”nin idarecisi Kurt Feldtfos “Etrafta heryerde bayagi bir optimism var” demis !!!

Peki resimlere bakinca siz ne dusundunuz !!!!!


Editör: TE Bilişim