Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM’ın talimatı olan "Denizci Millet, Denizci Ülke" olma yolundaki adımlardan biri olarak başlatılan ve bu kapsamda geçekleştirilen "Denizcilik Uygulama Eğitimleri" bu yıl ikinci kez gerçekleştirildi.

 Anadolu’da bulunan Denizcilik Meslek Liselerinin İstanbul’da bulunan denizcilik kurumlarını tanımaları amacıyla gerçekleştirilen ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı ve Van Valiliği koordinesi ile Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan grup, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüzü ziyaret etti.

Düzenlenen toplantıya, Kıyı Emniyeti Genel Müdürümüz Sn. Salih ORAKCI, Genel Müdür Yardımcımız Sn. H. Gani AYGÜN, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Sn. Cemalettin ŞEVLİ, İzmir Bölge Müdürü Sn. Hızırreis DENİZ ve Çanakkale Bölge Müdürü Sn. Cengiz ÖZKAN ile Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Sn. Murat YILMAZ ile okulun öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Müdürümüz Sn. Salih ORAKCI, Ulaştırma Bakanımız Sn. Binali YILDIRIM’ın talimatı olan "Denizci Millet, Denizci Ülke" ülküsünü gerçekleştirmenin lafla olamayacağını, bu ülkünün ancak bu tür projelerle hayata geçirilebileceğini vurguladı. Öğrencilere, Bakanlık sayesinde artık denizcilik sektöründeki tüm yönetim kademesinin denizci olduğunu hatırlatan ORAKCI, öğrencilere bunun önemini anlattı.

Sn. ORAKCI konuşmasında ayrıca denizcilikte, eğitimin çok önemli olduğunu ancak okuldaki teorik bilgilerin mutlaka pratikle de desteklenmesi gerektiğini söyledi. Dolayısıyla bu projenin çok önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilere, meslekle ilgili bilgiler de veren Sn. Salih ORAKCI, Kuruluşumuzun görevlerini ve Türk Boğazlarıyla ilgili istatistiklerle boğazların jeopolitik ve stratejik önemini öğrencilere anlattı. ORAKCI ayrıca onlara meslekle ilgili sorular da sordu.

Soruları cevaplandıran öğrenciler, İstanbul’u ve Boğazı görmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek Ulaştırma Bakanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Denizcilik Müsteşarlığı sayesinde mesleklerine olan ilgi ve sevgilerinin arttığını belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Öğrencilerin, bize yaptığınız bu iyilikleri unutmayacağız demesi üzerine Sn. ORAKCI, "Bakanlığımız sayesinde öğrencilere verilen bu desteği, aslında bir iyilik olarak görmüyoruz. Bu tür projelere görev bilinci olarak bakıyoruz. Bizler için bu bir görev ve zaten yapılması gereken bir iş. Herkes olaylara böyle bakarsa ancak Atatürk’ün muasır medeniyet hedefine ulaşabiliriz." dedi. Sn. ORAKCI, ayrıca bu tür faaliyetlerin diğer okullarla da devam edeceğini belirtti.

Toplantı sonunda katkılarından dolayı Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürü Sn. Murat YILMAZ, Genel Müdürümüze bir plaket takdim etti.

Öğrenciler bu proje sayesinde, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait birimleri, İstanbul Gemi Trafik Merkezi’ni ve arama kurtarma botlarını gezerek çalışanlardan bilgi aldı. Ayrıca yine bu sayede öğrenciler, hayatlarında ilk kez arama kurtarma botu olan SARBOT kullanma şansı da buldu.

Editör: TE Bilişim