Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı' ı Metin Kalkavan, 12 Haziran 2011 Milletveli Genel seçimleri sonuçlarını değerlendirdi ve şunları söyledi;

"Bir seçimi daha geride bıraktık. Halkımızın iradesi tecelli etmiş, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan yeni meclis'imizin yapısı oluşmuştur. Seçmen kararını vermiş olup, demokrasiye inanan herkesin sonuçlara saygılı olması gerekmektedir.

Adalet ve Kalkınma Partisi beklendiği gibi bu seçimlerden de güçlü çıkmıştır. Diğer partiler de belli ölçüde kazançlı çıkmışlardır. Türkiye açısından önemli olan husus, bu meclis'te hemen hemen tüm eğilimin temsil edilecek olmasıdır. Bu bakımdan Meclis ülkenin bir aynası olacaktır.

Bu seçimlerin önemli özelliklerinden biri de kuşkusuz dışarıda da çok yakından izlenmesiydi. Bundan, sonuçların sadece Türkiye açısından değil, bölgemiz açısından da belirleyici olacağına dair bir uluslararası algının olduğunu çıkarmak zor değildir. Bu seçimler sadece Batı'da değil, Ortadoğu'da da çok yakından izlenmiştir. Bölgede demokrasi mücadelesinin verildiği bir dönemde yapıldığı için, bu seçimler bölge insanı açısından bu işlerin nasıl yapıldığına dair çok önemli bir örnek ve ders sağlamıştır.

Önümüzdeki süreçte yeni Meclis'imizi önemli kararlar beklemektedir.. bunların başında da toplumumuzun yeni bir Anayasa talebinin karşılanması gelmektedir. Tüm partilerimizin uzlaşmaya açık olması, sivil toplumla birlikte, toplumda genel kabul görecek bir anayasa'yı hazırlaması son derece önemlidir.

Bakıldığında Türkiye'yi yoğun bir ekonomi ve dış politika gündemi de bekliyor.. , Sayın Başbakan'ın söylediği gibi ülkemiz açısından 2023'de dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alabilmek son derece önemlidir. Bu hedefe ulaşabilmek için de ekonominin ihtiyaç duyduğu reformları hayata geçirmek temel ilke olmalıdır.

Geçmiş dönemlerde sayıca az olsalar da, vekillerimiz Meclis'te denizcilik ile ilgili bir konu olduğunda, hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, "mavi vatan" için ne gerekiyorsa birlik ve beraberlik için yaptılar.. Türk denizcilik sektörünün önünü açtılar. Görünen o ki, bu yeni dönemde Meclis'te denizcilerin sesi daha da gür çıkacak.

Deniz Ticaret Odası olarak, TBMM çatısı altında görev yapma onurunu elde eden tüm Milletvekillerimizi kutluyor, yeni Meclis'imizde grup kuran tüm partilerimizi tebrik ediyor, yasama çalışmalarında başarılar diliyoruz.."

 

Editör: TE Bilişim