Denizcilere Referandumu Anlattı

BADER tarafından geleneksel hale getirilen iftar yemeği denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Yıldırım'ın gündeminde referandum vardı.

Barbaros Denizciler Derneği tarafından bu yıl 4'üncü kez düzenlenen iftar yemeğine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra denizcilik sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

İftar programında ilk sözü alan BADER Başkanı Ali Şeyhun, kuruldukları günden itibaren çalışmalarına büyük bir heyecanla devam ettiklerini ve amaçlarının denizcilik sektörüne en iyi katkıyı sağlamak olduğunu kaydetti.

BADER Başkanı Ali Şeyhun, sözlerine şu şekilde devam etti: "Kendini sektöre hizmete adayan derneğimiz çok genç. Buna rağmen hedeflerimiz çok büyük. 2010 yılında sektöre katkı sağlayacak paneller düzenledik. Ayrıca düzenli olarak yaptığımız ihtisas toplantılarını geleneksel hale getirdik. Kabotaj bayramında insanları denizle buluşturduk ve denizle kaynaşmalarını sağladık. Derneğimiz çok kısa bir sürede, denizciliğimize en büyük faydayı sağlamayı kendine ilke edinmiştir."

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'da başarılı organizasyonundan dolayı BADER Yönetim Kurulu'nu tebrik etti. Yıldırım, "Bu kadar denizcinin olduğu yerde denizciliği anlatacak değilim. Ben size başka bir konudan bahsedeceğim" diyerek Anayasa Referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, Ak Parti hükümeti olarak kendilerini yeni bir anayasa hazırlamaya götüren süreci ve bu süreç içerisinde yaşananları anlatırken, anayasa konusunun bir ülke meselesi olduğunu ve neden evet denilmesi gerektiğini anlattı.

Binali Yıldırım, sözlerine şu şekilde devam etti: "1982 anayasası birkaç kez değişikliğe uğradı. Bütün partiler bu anayasanın değişmesi gerektiğini söylüyordu. Hepsinin parti programlarında bu vardı. Herkes aynı şeyi söylüyordu ancak iş icraata gelince aynı ortaklık sağlanamadı. Türkiye'nin önünü açacak değişiklikler hep engellendi. Darbelerle Türkiye'nin anayasaları hep değiştirildi. Türkiye değişiyor, gelişiyor ihtiyaçları da artıyor. Anayasada olmaması gereken hükümler anayasada var. 7,5 yılda ana muhalefet partisi 200'e yakın kanunu anayasa mahkemesine götürdü. Sosyal Güvenlik Yasası'nı bile mahkemeye götürdüler. Şimdi meydanlarda anayasa paketinin içeriği pek fazla konuşulmuyor. Mitinglerde bir seçim havası var. Ak Parti gitsin de nasıl giderse gitsin. Bizim millete anayasayı değiştirme sözümüz vardı. Biz bunu meclise getirdik. O zaman vekillerine hayır
oyu bile kullandırmayan CHP şimdi mitinglerde hangi yüzle hayır oyu istiyor."

Bakan Yıldırım, konuşmasının sonunda hizmet bizden evet sizden sözleriyle denizcilerden destek istedi.

Öte yandan eski Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz'a çalışmalarından dolayı BADER Başkanı Ali Şeyhun tarafından bir plaket takdim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim