Denizcilere Deniz Kurdu 2015 İçin  DUİR Eğitimi Verildi

DUİR faaliyetleri kapsamında, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde sektör temsilcilerine, İzmir Liman Başkanlığı personeline ve Deniz Ticaret Odası personeline, DUİR eğitimi verildi Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Deniz Kurdu 2015 Tatbikatı kapsamında Deniz Ulaştırması için İşbirliği ve Rehberlik (DUİR) faaliyetleri, 13-18 Mayıs 2015 tarihlerinde Ege Denizi’ne istinaden Ege Deniz Bölge Komutanlığı’nda oluşturulacak DUİR Birliği İzmir ile icra edilecek.

Tatbikat kapsamında, Ege Denizi’nde Türk Deniz Kuvvetleri’nin varlığının tüm unsurları ile her zaman daim olduğunu, Deniz Ticaret Filosu’yla seyir serbestisi hakkına sahip tüm ülkelere ait sivil ticari gemiler ile işbirliği içinde olunduğunu bir kez daha göstermek hedefleniyor. DUİR faaliyetleri kapsamında, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde sektör temsilcilerine, İzmir Liman Başkanlığı personeline ve Deniz Ticaret Odası personeline, DUİR eğitimi verildi.

Eğitim, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Deniz Kıdemli Albay Enver Ünal ve Deniz Yarbay Mustafa Kemal Uzun tarafından gerçekleştirildi. Yine DUİR faaliyetleri hazırlıkları kapsamında, Ege Deniz Bölge Komutanlığı’nda tatbikata katılacak personele, 11-12 Mayıs 2015 tarihlerinde eğitim verilecek. Tatbikat kapsamında DUİR faaliyetlerine katılmak isteyen sektör temsilcilerinin, NAV WARN III’de, www.dzkk.tsk.tr internet sayfasında ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi internet sayfasında yayınlanan bildiride belirtilen usullere göre hareket etmeleri bekleniyor.

Editör: TE Bilişim