New York'lu Türk Denizcilerden Kültür Gecesi

Bu sene 14 Nisan 2010 aksami, Turkiye New York Baskonsoloslugu' nun himayesinde, New York Devlet Universitesi Denizcilik Fakultesinde (SUNY Maritime College) gerceklestirilen ''4. Geleneksel Turk Gecesi'' birbirinden degerli yerli ve yabanci misafirin katilimiyla gerceklestirildi.

Okuldaki ogrenciler tarafindan kurulan Turk Kulubu' nun cabalariyla gerceklestirilen geceye, Turkiye'nin New York Konsolosu Basar Sen ile SUNY Maritime College’dan Captain Greene’in de aralarinda bulundugu 100'den fazla davetli katildi.

Turk ve ABD'li ogrencilerin gece boyunca gonlunce eglendigi davet, Turk misafirperverligine guzel bir ornek teskil etti ve Turk-Amerikan dostlugunun pekistirilmesinde buyuk rol oynadi.

Gecenin sunumunu ve ev sahipligini Turk ogrencilerin Maritime College’daki danismanligini ve abiligini yapan Baris AYTAN ustlendi.

Konsolos Basar Sen gecede yaptigi konusmada, Turk ogrencilerin duzenledigi bu geceye katilmaktan mutlu oldugunu, ogrencilerin basarilari ve bu tip faaliyetlerinde yer almaktan memnuniyet duydugunu dile getirdi. A

yrica Istanbul Teknik Universitesi Denizcilik Fakultesi'nin dunya uzerindeki yeri ve basarisana da deginen Sen, ITU ve SUNY Maritime birlikteligi cercevesinde gerceklestirilen programin
verimliligine de dikkat cekti.

Captain Greene yaptigi konusmada ise, Türk öğrencilerin başarılarından dolayi gurur duyduklarını söyledi. Okullarının ABD'nin en iyi denizcilik okulu olduğunu kaydeden Greene, Türk öğrencilerin yalnizca ders alaninda degil sportif aktiviteler ve diger etkinliklerde de çok başarılı olduklarina ve one ciktiklarina dikkat cekti.

Programa her sene artan ilgiye dikkat ceken Greene ''Okulumuza daha cok Turk ogrencinin gelmesini destekliyoruz. Çünkü Türk öğrencilerin başarılarından gurur duyuyoruz. Ayrıca onların düzenledikleri bu gibi etkinlikler sayesinde Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyoruz'' dedi.

Turk ogrenci kulubu baskani, 2. Sinif ogrencisi Onur GUNAY konusmasinda bu program cercevesinde New York’da egitim gormenin kendilerine kazandirdiklarindan bahsetti.

Geceyi organize eden Türk öğrenciler tarafindan duzenlenen turda okulun eğitim gemisi "Empire State VI" davetlilere tanitildi.

İTÜ denizcilik fakultesi ile SUNY Denizcilik Fakültesi (SUNY Maritime College) Uluslar arası Ortak Lisans Programı çerçevesinde 1,5 yıllığına ABD'ye gelen Türk öğrenciler, yatili ve uniformali bir duzende egitim gormenin yararlarina degindiler. Her egitim yili sonunda 2 aylığına okulun egitim gemisinde tamamladiklari zorunlu stajlari sirasinda deniz hayatina uyum saglamayi ogrenerek, okyanus
asiri pek cok ulkeyi de ziyaret ettiklerini ve diger kulturleri tanimanin kendilerine essiz tecrubeler kattigini ifade ettiler.

Öğrenciler yaz stajinin kendileri için ne kadar degerli olduguna dikkat cekerek, egitim gemisinin kendileri icin hem bir okul, hem de bir ev gibi olduğunu, gemide edindikleri tecrubelerin kendilerine çok şey kattigini belirttiler.

Yemegin sonunda gecenin hazirlanmasinda destekte bulunanlara Turk ogrenciler tarafindan plaket takdim edildi;
• TURKON America’nin baskani, Mustafa MERC
• MED Brokerage’in sahibi, Ibrahim MAZMAN
• Fenerbahce USA Baskani, Ekmel ANDA

Editör: TE Bilişim