Denizciler Mecliste yıpranmayı konuştu

Beykoz Denizciler Derneği bir toplantı için gittikleri Ankara’da, Denizcilerin yıpranma hakkıyla ilgili TBMM’de bazı görüşmelerde bulundu.

İstanbul 1. Bölge Milletvekilleri Mehmet Domaç ve İdris Güllüce, Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan ile Denizcilik Meslek Liseleri ve sektörde yaşanan sıkıntılar hakkında konuşularak Denizciler Derneği’nin bazı projeleri konuşuldu.Beykoz Denizciler Derneği İdari Sekreteri Sedat Kesim, mecliste görüştükleri İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç ile denizcilerin yıpranma hakkının yeniden geri verilmesini görüştüklerini ifade etti. Gazetecilere ve milletvekillerine kararname ile geri verilen yıpranma hakkının, ağır şartlar altında çalışan Denizcilerin de hak ettiğini düşündüklerini belirterek, buna dayanak olarak, iki yılda bir yapılan sağlık muayenesinden geçemeyen denizcilerin mesleğe devam edemediklerini gösterdiklerini belirtti.

Birçok denizcinin yakınlarının cenazesinden, düğününden habersiz kaldığını, çocuklarının doğumlarını göremediklerini ifade eden Kesim, hatta mezarı dahi belli olmayan denizcilerin olduğunu söyleyerek, önümüzde ki günlerde konu ile ilgili internet üzerinden bir kampanya düzenleyerek denizcilerin yıpranma hakkı için Beykoz Denizciler Derneği olarak çalışma başlatacaklarını sözlerine ekledi.

İstanbul 1. Bölge Milletvekili İdris Güllüce ve Maraş Milletvekili Fatih Arıkan ile de görüşen Beykoz Denizciler Derneği, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile de ilerleyen günler için görüşme talebinde bulunarak meclis görüşmelerine son verdi.

Editör: TE Bilişim