MECLİSE DENİZCİ ADAYLAR

Denizcilik Dünyasından Milletvekilli Aday Adayları

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet YILMAZ Sivas’tan, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka Bitlis’ten, DLH Genel Müdürü Ahmet Arslan Kars’tan ve işadamlarından Vehbi KOÇ İstanbul 1. bölgeden (Ak Parti) milletvekili aday adayı oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığından istifa ederek memleketi Sivas’tan (Ak Parti) milletvekili aday adayı olan İsmet YILMAZ, ''Ülkemize ve Sivas'ımıza hizmet etmek onurların ve payelerin en yücesidir'' dedi.  Yılmaz, parti il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidarı döneminde ülkenin kat ettiği mesafe ve başarının herkes tarafından dile getirildiğini söyledi.  Türkiye'nin, artık dünyanın süper liginde olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Bugüne kadar büyüyen Türkiye ile birlikte Sivas'ımıza hizmet yolunda taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ederiz. Ülkemize ve Sivas'ımıza hizmet etmek onurların ve payelerin en yücesidir. Halka hizmet Hakk'a hizmettir'' diye konuştu. Yılmaz, Sivas'ın her zaman hizmetin en iyisini hak ettiğini ve çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığını sözlerine ekledi.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığından istifa ederek memleketi Bitlis’ten (Ak Parti) milletvekili aday adayı olan Suat Hayri AKA, "Amacım, yıllar içinde edindiğim birikim ve çevreyle halka daha etkin hizmetler vermek, temel sorunlarını çözmeye çalışmak, bölgenin kalkınma gayretlerine katkıda bulunmak, hemşehrilerimin hak ettiğinden daha müreffeh, daha modern bir yaşama kavuşmasını sağlamak. Allah nasip ederse milletvekili olduğumda da daha çok hizmet için kapım hep açık olacaktır."dedi.

DLH Genel Müdürlüğünden istifa ederek memleketi Kars’tan (Ak Parti) milletvekili aday adayı olan Ahmet ARSLAN, "Meclis üyesi, komite başkanı ve son olarak da yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunduğum DLH Genel Müdürlüğünden, ülkeme TBMM çatısı altında milletvekili olarak hizmet etmek amacıyla istifa ettim. Bu sürede birlikte görev yaptığım DLH Genel Müdürlüğü üyelerine, Yönetim Kurulu üyelerine ve tüm DLH Genel Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul 1. Bölgeden Ak Parti milletvekili aday adayı olan İşadamlarından Vehbi KOÇ, “2023 yılı için denizcilik gelirindeki hedefimiz 50milyon usd. dır.”dedi.


İsmet YILMAZ'ın Özgeçmişi

1961 yılında Sivas’ta doğdu, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Makine bölümü ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinden Master derecesini “Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi” alanında aldı.  Özel Hukuk Ana Bilim Dalında yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe 20 yıl Mühendis ve Müşavir Avukat olarak hizmet verdi.

31.12.2002 ve 08.05.2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında Müsteşar olarak görev yaptı.

08.05.2007-29.08.2007 tarihleri arasında Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığına 01.11.2007 tarihinde atandı.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

İngilizce bilmektedir.

Suat Hayri AKA’nın Özgeçmişi

1960 yılında Tatvan’da doğdu.  İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Güverte Bölümünden 1982’de mezun oldu.

1989 ve 1990 yılları arasında Birleşmiş Milletler Bursuyla İsveç’te bulunan “World Maritime University” de Liman ve Denizcilik İdaresi alanında Master yaptı.

Kamudaki görevinden 1991 yılında ayrılarak, 2006 yılına kadar denizcilik sektöründe armatörlük, brokerlik, uluslararası deniz taşımacılığı, deniz ticareti, gemi alım-satımı, deniz sigortaları, danışmanlık hizmetleri, gemi inşaatı ile gemi kurtarma, çeki ve sualtı mühendislik hizmetleri başta olmak üzere denizcilik alanında farklı branşlarda faaliyet gösteren şirketlerde kurucu ortak ve yönetici olarak görev yaptı.

1994-2006 yılları arasında kesintisiz olarak 12 yıl boyunca İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak “Gemi İşletmeciliği ve Deniz Ekonomisi” derslerini verdi.  2003-2007 yıllarında T.C. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı’nı temsilen KKTC Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi’nde Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı görevinde bulundu. 2007-2011 yıllar arasında AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. de kamu hisselerini temsilen Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2006 yılında T.C. Ulaştırma Bakanlığı’na Müsteşar Yardımcısı oldu.

İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Ahmet ARSLAN’ın Özgeçmişi

1962 yılında Kağızman’da doğdu. 1978 yılında Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinden mezun oldu.

1982-1989 Özel Sektörde Gemi İnşa ile ilgili Proje ve Taahhüt Başmühendisliği, İmalat ve Kontrol Müdürlüğü,

TGS Pendik Tersanesi Endüstri Başmühendisliğinde Mühendis, Dizayn Müdürlüğünde Endaze Büro Şefliği, İşletme Müdürlüğünde Çelik İşleme Atölyesi Şefliği, Tekne İnşa Başmühendisliği, TGS Kalite Kontrol ve Progres Daire Başkanlığı'nda Teknik Emniyet Başmühendisliği, Pendik Tersanesinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığına devredilmesiyle yarım kalan işleri TGS adına tamamlamak üzere oluşturulan Pendik Çalışma Grubunda Heyet Başkan Yardımcısı ve Heyet Başkanlığı, Türkiye Gemi Sanayi'nin TDİ ile birleşmesi sonucu, Kurumun muhtelif dizayn işlerini yürütmek üzere Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığında Dizayn Müdür Yardımcılığı, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığı yaptı.

10.06.2005- Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürü ve 18.08.2005- Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Birliği Onur Üyesi olan ARSLAN, evli ve bir çocuk babasıdır.


Kaptan Vehbi KOÇ’un Özgeçmişi

1960 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta eğitimi Trabzon’un of ilçesinde Lise ve üniversiteyi İstanbul’da tamamladı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Güverte Bölümünden 1982’de mezun oldu.

Mezun olduktan sonra 1992 yılına kadar çeşitli gemilerde U.Y. vardiya zabitliğinden-uzak yol kaptanlığına kadar görevlerde bulundu.

1992 yılından bugüne kadar denizcilik sektöründe armatörlük, brokerlik, uluslararası deniz taşımacılığı, deniz ticareti, gemi alım-satımı, deniz sigortaları, danışmanlık hizmetleri, gemi inşaatı gibi hizmetler olmak üzere denizcilik alanında hizmet gösterdi.

Bader, Odek, İshad, Trabzon işadamları derneği gibi sivil toplum kuruluşlarında, Kurucu üye-yönetim kurulu üyesi olarak hizmet vermeye devam etti-ediyor.

Evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

 

Editör: TE Bilişim