Denizciler Avrasya Boat Show'da
 
2009’un son çeyreğinde yurt dışında yapılan tekne ve yat fuarlarında durgunluk yaşanırken, dünyanın karada yapılan 2. büyük tekne ve yat fuarı Avrasya Boat Show, kapılarını görkemli bir törenle açmak için gün sayıyor.

200 teknenin sergileneceği dev organizasyon 12-21 Şubat 2010 tarihleri arasında CNR Ekspo Fuarcılık tarafından DENTUR (Deniz Turizmini ve Denizciliği Geliştirme Derneği) desteğinde CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.

Deniz tutkunlarını buluşturan Avrasya Boat Show 2010’a 250 firma 1500’e yakın marka ile katılıyor. Dünya boat show arenasının en önemli isimleri Tony Rice, Thomas Dammrich (ABD sektör derneği NMMA National Marine Manufacturers Association Yönetim Kurulu Başkanı) ve Ned Dikmen’in (ABD’de yaklaşık 10 milyona yakın üyesi bulunan Büyük Göller Yatçılık Federasyonu Great Lakes Boating Federation Başkanı) Şubat 2009’da ziyaret ettiği ve konuşmalarında etkilendiklerini belirttikleri fuara yabancı ilgisi yine büyük. 

İTALYA'DAN 20 KATILIMCI

Fuarı İtalyanlar da yakın markaja aldı.İtalyanlar fuara 20 firma ile katılıyor. İzmir İtalyan Ticaret Odası ile birlikte yapılan görüşmeler sonrasında İtalya’da sektörün büyük firmalarının fuara katılacağı açıklandı.

Fuar 75.000 m² alanda gerçekleşek MTV indiriminin ardından sektöre hareketlilik geldi. Katılımcılarımız bunun meyvesini Avrasya Boat Show’da toplamak istiyor. Amsterdam Mets fuarında yapılan ICOMIA (Uluslararası Denizcilik Endüstrisi Dernekleri Konseyi) toplantısında Avrasya Boat Show’dan çok söz edildi. Yabancılar fuarın potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyor. 

AVRASYA BOAT SHOW'DAKİ MARKALAR

Fuarda görülebilecek markalar arasında Azimut, Chris Craft, Northstar, Jeaneau, Benetau, Princess,Absolute,Dominatör,Searay,Marquis,Rockharbour,Elan,Rinker,Alson,Bavaria,
Galeon,Bayliner,Meridien,Hanse,Sessa,Pershing,Liberty,Larson,Stingray,Ferretti ve Rinker de yer alıyor.

HANGİ SALONDA HANGİ ÜRÜNLER SERGİLENİYOR

Büyük tekneler 1, yelkenliler ve motor yatlar 2, motor yatlar aksesuar ve ekipmanları 4, motorlar ve aksesuarları 6,7; motor ve ekipmanlar ise 8. salonda sergilenecek.
 

Editör: TE Bilişim