Denizciler 3 aydır Aden'de rehin

Aden Körfezi'nde korsanlarca alıkonulan Horizon-1 adlı kuru yük gemisinde rehin tutulan mürettebattan stajyer Burak Pamuk'un Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşayan ailesinin tedirgin bekleyişi sürüyor.

Aden Körfezi'nde korsanlarca alıkonulan Horizon-1 adlı kuru yük gemisinde rehin tutulan mürettebattan stajyer Burak Pamuk'un Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşayan ailesinin tedirgin bekleyişi sürüyor.

Burak Pamuk'un babası emekli deniz astsubay Ali Pamuk, yaptığı açıklamada, Tuzla'daki Türk Deniz Eğitim Vakfı (TUDEV) son sınıf öğrencisi olan oğlu Burak'ın staj amaçlı çalışmaya başladığı Horizon-1 isimli yük gemisinde, stajının 45. gününde Somalili korsanlar tarafından kaçırıldığını hatırlattı.

Türk bayrağı taşıyan geminin Türk kara parçasını temsil ettiğini, bu gemiye yapılan saldırının Türk kara parçasına saldırı anlamına geldiğini söyleyen Pamuk 'Ancak kimse müdahale etmiyor, 23 aile perişan durumda. Dün şirket yetkilisi ile görüştük. Gerekli girişimlerde bulunduklarını, artık anlaşma için son aşamaya gelindiğini söylediler' diye konuştu.

Oğlu Burak Pamuk ile en son 23 Eylül Çarşamba gecesi saat 23.00'te telefonla görüştüklerini ifade eden Ali Pamuk, Burak'ın sağlığının iyi olduğunu, korsanlarla İngilizce olarak anlaştıklarını söylediğini belirtti.

Korsanların istediği fidyenin çok büyük miktar olmadığını vurgulayan baba Ali Pamuk, şöyle devam etti:

'Bir futbolcuya milyon dolarlar verilirken 23 denizcinin hiç mi değeri yok. Devlet bu olayın arkasında olsun. Türkiye aylardır bir cinayete kilitlendi ve bu cinayet hala daha konuşulmaya devam ediyor. Ancak bizim çocuklarımız unutuldu. Bu çocuklar 3 aydır denizde ve psikolojilerinin ne olduğu belli değil. Yazık günah değil mi çocuklarımıza. Bir tane oğlumuz var, bayramda büyük bir umutla döner diye bekledik. Bayram umarım herkes için iyi geçmiştir. Gelmesi bir yana serbest bırakıldıklarını bilmek bile bizim için büyük bir bayram olacak. Artık evlatlarımıza kavuşmak istiyoruz.'

Horizon-1 adlı kuru yük gemisi, 23 Türk mürettebatıyla Suudi Arabistan'dan Ürdün'e giderken 8 Temmuz'da Aden Körfezi'nde silahlı korsanlarca ele geçirilmişti. Korsanlar fidye talebinde bulunmuştu.

Editör: TE Bilişim