Yakın Doğu Üniversitesi, diğer fakülteleri yanında, Denizcilik Fakültesi öğrencilerine de "Bütünleme Sınavı hakkı " verildi. Konu ile ilgili Öğrenci İşleri Daire Başkanı duyuru yayınladı.

YDÜ Denizcilik Fakültesi Dekanlığı, fakülteye bağlı ; "Güverte ( Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği)  Bölümü", "Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü"  ve "Deniz İletmeciliği ve Yönetimi Bölümü " öğrencileri ile  Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de bu haktan yararlanabileceklerini hatırlatarak , ilgili öğrencilerin 27 Ağustos 2012 tarihine kadar e-mail veya diğer iletişim araçları vasıtasıyla dekanlık sekreterliğine başvurmaları gerektiğini belirterek maazereti olmayan bu sınavlara ilan edilecek tarihlerde girilmesini hatırlatmıştır.

Daha fazla bilgi Yakın Doğu Üniversitesinin  www.neu.edu.tr sitesinden alınabileceği ifade edilmiştir...
 
Yakın Doğu Üniversitesi ‘nde YÖK’ün Bütünleme Sınavı Hakkı Uygulamada

 TC Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 19 Haziran 2012 tarihli toplantısında Türkiye’deki üniversitelere yönelik olarak almış olduğu Bütünleme Sınavı ile ilgili karar Yakın Doğu Üniversitesin’de de uygulamaya kondu.

Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanı ve Mütevveli Heyeti Üniversite Koordinatörü Ümit Serdaroğlu yapmış olduğu açıklamada, bütünleme Sınav hakkı sadece önlisans ve lisans programlarında öğrenim görmekte olan öğrencilere verileceğini ifade ederek, İngilizce Hazırlık Okulu ve Lisansüstü programlar kapsam dışında olduğunu belirtti.

Bütünleme Sınavları 3-12 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacağını kaydeden Serdaroğlu, Yıllık Müfredat uygulamalı bölümlerde bütünleme sınavı olduğunu bu uygulmayala birlikte de artık dönemlik müfredatta da uygulanacağını vuguladı.

Serdaoğlu, 2011-2012 Akademik Yılı Güz ve Bahar Dönemleri’nde almış oldukları derslerin final sınav sonucunda Yaz Okulu’nda ders alıp almamalarına bakılmaksızın, bütünleme sınav hakkının tanınmış olduğunu ifade ederek, bu haktan yararlanmak isteyen öğrencilerin hangi derslerden sınava girmek istediklerini belirten dilekçelerini Fakükte Dekanlıklarına ve Yüksekokul Müdürlükleri’ne 27 Ağustos 2012 tarihine kadar teslim etmeleri gerektiğini belirtti.

Bütünleme Sınavları’nın mazaretinin olmayacağını açıklayan Serdaroğlu,dönem içerisinde derslere düzenli katılmayan, sınavlara girmeyen öğrencilerin bütünleme sınav hakkından yararlanamayacağının altını çizdi.

Serdaoğlu, dönem not ortlaması 2.00 altında olan öğrenciler not yükseltmek amacıyla geçmiş olduğu derslerden bütünleme sınavına girebileceğini belirtirken, dönem not ortalamasının 2.00’ın üzerinde olan öğrencilerin not yükseltmek amacıyla geçmiş olduğu derslerden bütünleme sınavlarına giremeyeceğini vurguladı.

Bütünleme Sınavları’ndan Bahar 2012 dönemi itibariyle borcu olmayan öğrencilerin yararlancağını ifade eden Serdaroğlu, 2011-2012 Akademik Yılı Yaz Okulu’nda alınan dersler için bütünleme sınavının yapılmamayacağını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim