İşbilen, kendisine ait Manisa isimli teknede AK Parti İzmir Gençlik Kolları İl Yönetimi, İlçe Başkanlarını ağırladı. Genç milletvekili Hamza Dağ ve AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ile birlikte 150'ye yakın davetliyle yemekte buluşan Milletvekili İlhan İşbilen, gençlik kollarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 
İlhan İşbilen, seçimlerden sonra AK Parti teşkilatlarından değişik gruplara her akşam körfez turu eşliğinde yemek veriyor. Bazen de seçim sürecinde kendilerini yalnız bırakmayan sivil toplum örgütleriyle bir araya gelen İlhan İşbilen, İzmir'de AK Parti'nin zafer kazanmasında etkili olanlara ahde vefa gösteriyor. Pasaport iskelesinden hareket eden tekne, 2,5 saatlik bir körfez turundan sonra aynı yere demir atıyor.
 
İzmirlileri körfeze alıştırdığını, hatta İzmirlilerin, İzmir'de deniz olduğunun bile farkında olmadığını söyleyen Milletvekili İlhan İşbilen, "Körfezi bilen yok, denizin bu güzelliğini fark ettirmeye çalışıyoruz. İzmir'in gece manzarasını müzik eşliğinde izlettiriyoruz." diye konuştu. AK Partili gençlere, "Sizi denizci yapmak istiyorum." diye seslenen İlhan İşbilen, İzmirli gençlerin denizi, yamaçlardaki evlerinden seyretmekle yetindiğini vurguladı. Bu konuda kulüp kurmayı öneren İşbilen, İzmir gençliğini denizle barıştırmayı önerdi. İşbilen, İzmir'in Körfezinin tam anlamıyla değerlendirilmediğini dile getirdi. İzmir'in kıyı uzunluğunun 700 kilometre olduğunu hatırlatan İşbilen, kıyıların gerekli yatırımlar yapılarak verimli bir şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizdi.
 
AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, İlhan İşbilen sayesinde stres attıklarını ifade etti. İzmir Körfezi'nde gençlik turu yaptıklarını vurgulayan Bilal Kırkpınar, şöyle konuştu: "Çok başarılı bir kampanya dönemi geçirdik. Bir araya geldik, helalleştik. Sevinci paylaştık. Bundan sonraki yol haritamızı belirledik. Çok da güzel program oldu. İzmir'de bir zafer kazandık. Yemekte istişare yaptık, yapmamız gerekenleri konuştuk."
Editör: TE Bilişim