”Balık-ekmek dağıtılması ile başlayan şenlik; tiyatro ve kukla gösterisi, şişme havuzda “Balık Tutma Oyunu”, deniz canlılarını tanıma gibi pek çok etkinliklerle devam edecek.
 
DTO İzmir Şubesi tarafından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Pınar Et ve Dimes tarafından desteklenen “Denizci Çocuk Şenlikleri”, ilköğretim okulu öğrencilerine denizi sevdirmeye devam ediyor.
 
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı çocuklarının katılacağı şenlik; Müzikli/danslı deniz ve çevre koruma temalı çocuk oyununun sahnelenmesi, deniz canlılarını tanımaya yönelik “Korsan Sandığı” Oyunu, korsan kostümlü animatörler eşliğinde oyunlar, büyük engelli parkurunda “Korsan Hazinesi Bulma Oyunu”, havuzda uzaktan kumandalı tekne kullanımı eğitimi, gemici bağları yapma eğitimi, gemi maketi atölye çalışması, şişme havuzda “Balık Tutma Oyunu”, DTO ve DenizTemiz Derneği Standında çocuklara denizcilik ve deniz temizliği ile ilgili bilgi verilmesi gibi bölümlerden oluşuyor. Etkinliğe katılan yaklaşık 300 öğrenciye ayrıca, DTO İzmir Şubesi yayını “Ben denizciyim” adlı çocuk kitabı dağıtılacaktır.
Editör: TE Bilişim