Denizaltında mezuniyet heyecanı

88. Dönem Deniz Altı Özel İhtisas Subay Kursu ve 105. Dönem Denizaltı Özel İhtisas Astsubay Kursu’nda başarı göstererek stajını tamamlayan 48 mezun, Türk Donanması’nın deniz altı filosuna katıldı

Denizaltı Eğitim Merkezi Komutanlığı’nın 88. Dönem Deniz Altı Özel İhtisas Subay Kursu ve 105. Dönem Denizaltı Özel İhtisas Astsubay Kursu’nda başarı gösteren toplam 48 mezuna diplomaları verildi. Donanma Gölcük Merkez Komutanlığı içerisinde yer alan Preveze Harp Oyun Merkezi’nde gerçekleştirilen törende bröveleri takılan mezunlara, ‘Denizlerin demir yumruğu’ olarak adlandırılan Türk Donanması’nın denizaltıları emanet edildi.

GENİŞ KATILIM

Törene Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Kuzey Görev Grup Komutanı Ali Murat Dede, Deniz Ana üs Komutanı Muhittin Elgin, Gölcük Donanma Komutanı Kurmay Başkan Tuğamiral Nazmi Ekici, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Personel Başkanı Kıdemli Albay Ali Çekiç, Deniz Kurmay Kıdemli Albay  Mithat Kemal Algül, 1. Deniz Altı Eğitim Filosu Komutanı Kıdemli Albay Hasan Çankaya, Deniz Altı Eğitim Merkezi Komutanlığı Eğitim Başkanı Albay Gökhan Kıray, Deniz Altı Eğitim Merkezi Komutanlığı Birlik Kıdemli Astsubayı Motorlu Kıdemli Başçavuş Aydoğan Kesici ve diplomalarını alan mezunların aileleri katıldı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

14 mezunun diploma aldığı 88. Dönem Deniz Altı Özel İhtisas Subay Kursu ve Stajı’nın birincisi Deniz Teğmen Onur Büyüksütçü, ikincisi Deniz Teğmen İshak Saadet, üçüncüsü Deniz Teğmen Murat Solak oldu. 34 mezunun diploma aldığı 105. Dönem Denizaltı özel İhtisas Astsubay Kursu’nun birincisi Astsubay Çavuş Arda Karakaş, ikincisi Astsubay Çavuş Mehmet Ergün, üçüncüsü Astsubay Çavuş Adem Gökhan Muzaç oldu.

EVİNİZ OLARAK GÖRMELİSİNİZ

Mezun ettikleri subay ve astsubayların denizaltılarda aktif görev alabileceklerini tespit ettiklerini belirten Hasan Doğan, “İstikbalimiz olarak gördüğümüz subay ve ast subaylarımızın sevincini paylaşıyoruz. Çalışacağınız gemileri, görev yapacağınız yer olarak değil, eviniz olarak görmelisiniz. Bu aidiyeti içinizde hissetmelisiniz. Atamayla belirlenen yeni görev yerlerinizin her birinize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ATATÜRK’ÜN ÇİZDİĞİ ROTADA

Mezunlar adına bir konuşma gerçekleştiren Deniz Teğmen Onur Büyüksütçü, “6 ay boyunca devam eden staj ve kurs süremiz boyunca görevimizin zoru başarmak ve süreyi kısaltmak olduğunu öğrendik. Stratejik bir önem taşıyan denizaltı gemilerimize kumanda etmekten gurur duyuyoruz. Atatürk’ün çizdiği rotada Cumhuriyet’i koruyacak ve bu uğurda gerekirse canımızı feda edeceğiz” şeklinde konuştu.

HAKLI GURURU

Astsubay Çavuş Arda Karakaş ise, “Gönüllü olarak katıldığımız bu aile için 10 ay boyunca canla başla çalıştık. Brövelerimizi takmanın bugün haklı gururunu yaşıyoruz. Türk Donanması’nın denizlerin altındaki demir yumruğu olan deniz altıları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘İleri daima ileri’ sözleriyle her zaman en yükseklere taşıyacağız” ifadelerini kullandı. 

AHMET ÖZTÜRK ANILDI

Törenin ardından mezunlara seslenen Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele “Havadan bağımsız tahrik edilen deniz altıları korumak bizim görevimiz. Deniz altıları kullanan arkadaşlarımızı da yetiştirmek bizim görevimiz. Ancak bröveleri taktıktan sonra artık denizleri korumak onların görevidir. Eğitimler sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden arkadaşımız Ahmet Öztürk’ü de saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim