Deniz Yatçılık’tan CNR Boatshow 2016’ya özel iki prömiyer

13-21 Şubat 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan 9. Uluslararası Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuar’ında Deniz Yatçılık, CNR Boatshow 2016’da Galeon 500 Fly ve Absolute Yachts’ın Navetta 52 prömiyerlerini Hall 1 A05’teki standında gerçekleştirecek.

Absolute 60 FLY

İç ve dış mekânlarda sunduğu özellikler ile kendinden çok daha büyük bir tekneye ait bir karaktere sahip. Dış mekânlara baktığımızda, çok büyük bir kıç havuzluğa sahip, bu büyük alanda yine çok büyük bir yemek masası mevcut, buna ilave teknenin baş tarafındaki oturma grubu ve sırtlıklı güneşlenme yatakları teknedeki keyif merkezlerinin başında yer alıyor.

Teknenin Flybridge ine çıktığımızda devasa bir mekân karşımıza çıkıyor, ortasında büyük bir yemek masası bulunan bir oturma grubu, güneşlenme yatakları, bar ve arka tarafta inanılmaz bir teras yer alıyor. Toplamda 3 ayrı ve büyük dış mekâna sahip Absolute 60 FLY, iç mekânlarında da bizleri hayrete düşürecek özellikleri bir arada toplamış.

Teknik özellikler;

Boy                                     18.40 M

En                                       5.05 M

Yakıt Kapasitesi                   2400 lt.

Su Kapasitesi:                      600 lt

Standart Motorlar                  2 x Volvo Penta IPS 800

Maksimum hız                     33 – 34 knot

Fiyatı                                  1.210.000 EUR (Fabrika teslim başlangıç fiyatı, std donanımlı)

Havuzluktan salona doğru ilerlediğimizde karşımıza çıkan çok geniş ve ferah salon ev sıcaklığında dekore edilmiş, tüm Absolute yatlarının ortak özelliği olan kaplanmış duvar ve tavanlar teknede sıcaklık hissi yaratmış, modern tasarım uygulamaları ile ev sıcaklığı yaratma konusunda tam bir uzman olduklarının ispati da denilebilir.

Salonda her tarafta büyük camların kullanılması ilave bir genişlik hissi de vermekte. Salon kısmında sancakta yer alan mutfak tam donanımlı ve iyi konumlanmış, mutfağın hemen önünde yer alan alt kumanda köşkünde yandan dışarıya çıkış kapışı ise muhteşem bir özellik. Salondan alt güverteye indiğimizde baş tarafta yer alan VIP kabin kullanıcı kabini büyüklüğünde konumlandırılmış, bu kabindeki yatağın etrafında yürüyebilir, hiçbir noktasında başınızı eğmek durumunda kalmazsınız, yüksek tavanlı ve özel banyoya sahip VIP kabin misafirlerinizi çok mutlu edecek.

Kullanıcı kabin teknede arka kısımda yer almakta, kullanıcı kabinine girdiğimizde etkileyici bir manzara ile karşılaşıyoruz, “fullbeam” tabir edilen kullanıcı kabini içindeki oturma grubu, devasa banyosu, yüksek tavanı, deniz seviyesine kadar inen yan gövde camları hatta makyaj masası ile bir süiti andırıyor. 3 kabin de diğer kabinler gibi aynı karakterde, kendine özel banyosu yüksek tavanı geniş dolapları ile muhteşem dizayn edilmiş. “Absolute 60 FLY” alt güvertede, mürettebat kabiniyle birlikte, toplamda dört kabini bulunmakta.

Bu düzenleme sayesinde boş alanlar değerlendiriliyor. Bütün bu alanlar maksimum yükseklik, maksimum doğrusallık, maksimum yatak ve duş boyutu (tamamen birbirinden ayrılmış) ve maksimum boyutta pencerelere sahip. Alanların doğru değerlendirmesini sağlayan ISS sistemi sayesinde 60 fit tekne kategorisinde kesinlikle rakipsiz Mürettebat kabininde ise arka platformdan girilebilecek iki ranza, “day-head” tuvaletleri ve makine odasına geçiş bulunmaktadır.

Tüm motor yatlarda olduğu gibi “Absolute 60 FLY” IPS transformasyonlu sabit navigasyonu 25 milden az olmayan (maksimum 31 mil) iki dizel motorla güçlendirilmiş. Sürpriz olan şey ise performansının yalnızca iki motorla 533KW’a ulaşabilmesi. Bu da enerjisinin inanılmaz derecede yeterli olduğunu kanıtlıyor.

Aynı zamanda kullanım masraflarında ve emisyonda belirgin şekilde tasarruf etmesini sağlıyor.(Diğer 60 fitlik motor yatlardan %30 daha az yakıt tüketmektedir.) Ayrıca IPS sistemi sayesinde inanılmaz bir kullanım kolaylığı ve manevra kabiliyetine sahip. “Absolute 60 FLY” diğerleri gibi yalnızca bir yat değil, daha da fazlası…

Burada verilen detaylar “Absolute 60 FLY”’ın “normal” özelliklerinin sadece küçük bir kısmından oluşuyor. Tabii ki burada verilen özellikler özel ve birinci sınıf şekilde gerçekleşiyor. Her ne kadar bu resmin özelliklerini birkaç kelimeyle anlatmanın bir olanağı olmadığı gibi, karşılaştırılamaz denizcilik yeteneklerini ve rahatlığını anlamak için bunu denizde kendiniz yaşamalısınız.

Absolute Navetta 58

Teknik Özellikler

Tam Boy                   17.00 m

En                             5.00 m

Yakıt Kapasitesi         2400 lt

Su Kapasitesi             600 lt

Motor                         2×Volvo Penta D6-IPS600 (2×320 kW – 2×435 HP) Diesel

Maksimum hız           23 knot

Fiyatı                        930.000 EUR (Italya teslim başlangıç fiyatı, std donanımlı)

Yeni “Navetta 58”, genel trawler anlayışına yeni bir soluk getirmek üzere yaratıldı. Sıradan trawlerlarda görülen; teknik, yapısal, fonksiyonel ve stil özelliklerin dışında farklı bileşenlerin bir araya gelmesiyle modern bir trawler oluşturuldu.

Geleneksel trawler alt yapısı üzerine inşa edilen modern tasarım, geleneksel bir teknenin güvertesinde yaşamak ve onunla seyretmek isteyenlere aynı zamanda modern çözümleri ile çağa uygun, konforlu bir trawler imkânı sundu. Absolute, piyasadaki bu boşluğu yakaladı. Yüksek standartlar, konfor ve yaşanabilirlik, inovatif teknolojilerin kullanımıyla geniş kapsamlı navigasyon ve aynı zamanda modern bir zarafet ve lüksü aynı anda ifade edebilecek bir “navetta”ya ihtiyaç vardı. “Absolute Navetta 58” bu şekilde hayata geldi.

Absolute, bu tekne sayesinde, artık tüm denizcilerin isteklerine cevap vermeye hazır. Bir kullanıcı, bir VIP bir de misafir olmak üzere toplamda 3 adet kabini bulunan teknenin her kabine özel banyo ve tuvaletinin olması önemli özelliklerindendir. Ayrıca platformdan özel kapısı ile girilen 2 kişilik kaptan kamarası, personele verilen özenin bir göstergesi. Teknenin orta bölümünde, tam en kullanılarak konumlandırılmış kullanıcı kabininde türlü konfor özellikleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; büyük kanepe, ferah soyunma odası, geniş banyo/tuvalet ve güzelliğe rahatça vakit ayrılabilecek özelliklerdeki makyaj masası ve gardırop olarak sayılabilir.

Baş taraftaki VIP kabinin konforu ise kullanıcı kabininden aşağı kalır yanı olmadığı açıkça görülebilir. Bu kabinde de geniş ölçülerde bir yatak, rahat bir puf, makyaj masası, ferah bir banyo ve tuvalet bulunmakta. Arka havuzluk, çok geniş bir alana ve büyükçe bir yemek masasına sahip. Havuzluktan baş tarafa geçişlere baktığımızda rahatça yürünebilen ferah bir küpeşte yolu görüyoruz, küpeşte yürüme yolu derin geniş ve üzeri kapalı bir alan. Teknenin baş tarafında ise karşılaştığımız sürpriz, çok büyük bir oturma grubu ve güneşlenme yatakları oluyor. Tekne mekânların çokluğu ve ferahlığı açısından çok zengin. Flybridge’te karşılaştığımız alan ise şaşırtıcı derecede büyük ve kullanışlı. Çok rahat oturma grupları, güneşlenme alanları ve ergonomik dümenci konsolu, teknenin tasarımının nerdeyse kusursuz olduğunun bir ifadesi. Geleneksel trawler dizaynına böylesine modern bir anlayış getiren Navetta 58, aynı zamanda mekânları ve heybetli görünüşü ile akıllardan silinmeyecek bir model…

Yaratıcılığın gücü Galeon 500

FLYGaleon_500 Galeon serisine kattığı yeni özellikler ile dikkat çeken Galeon 500 FLY modelinin lansmanı 2015 yılında Cannes’da yapıldı. Yepyeni bir gövdede üretilen 500 FLY 3 farklı güvertesinde de geniş iç alanlar sunuyor. Geniş gövde camları ile ana güverte ve alt güverte yolculara aydınlık ve davetkâr bir atmosfer vaat ediyor. 3 farklı havuzluk seçeneği ile 500 Fly oldukça esnek ve kişiselleştirilebilir bir gövde yapısına sahip.

Geniş bir garaj üzerinde güneşlenme alanı, L şeklinde bir koltuk ve kaptan kabini veya dönebilen koltuk ve kompakt garaj seçeneklerinden biri tercih edilebiliyor. Teknenin en önemli özelliği 3 seçenekte de standart olarak mevcut. Tekne sancak ve iskele duvarları açılarak tekne genişliğini 6 metreye çıkarılabiliyor. Bu geniş havuzluğa ancak 80 feet teknelerde rastlamak mümkün, 50 feet bir teknenin böyle bir mekân sunması dünya yatçılık sektörü için büyük bir inovasyon olarak nitelendiriliyor.

Tekne önünde değişken mekanizmalı çok geniş bir oturma grubu yer alıyor. Bu özellik de 50 feet teknelerde ilk kez görülen bir özellik. Otomatik sistem ile güneşlenme alanı, konforlu bir oturma alanına çevirebiliyor. Fly bölümü wet bar, güneşlenme bölümü, ikinci bir kullanım mahalli ile donatılabiliyor.

Fly yine emsallerine oranla büyük bir mekan olarak karşımıza çıkmakta. 2 farklı garaj seçeneği ve güçlü hidrolik platform ile istediğiniz su oyuncağını seçebilirsiniz. Çok amaçlı kullanım sağlayan garaj ve hidrolik platform seçenekleri ilave konfor ve kullanım kolaylığı amacına yönelik tasarlanmış. Ana güvertedeki sürgülü cam kapılar açılır açılmaz salon ile havuzluk entegre tek bir mekan haline dönüşüyor. İskele taraftaki mutfak havuzluğa yakın olması ile oldukça Pratik kullanıma sahip, tekne yan duvarları açıldığında ise iskele tarafta bar bölümü ortaya çıkıyor.

Aydınlık salon bölümünde oturma, yemek grupları ve geniş görüş alanına sahip kullanım mahalli yer alıyor. Alt güvertede 6 kişilik yatak kapasitesine sahip 3 kabin ve 2 banyo yer alıyor. Tekne ortasında konumlandırılmış kullanıcı kabini çift kişilik yatak, geniş bir gardırop ve özel banyosuna sahip.

VIP kabinde çift kişilik yatak üzerindeki tavan camları misafirlerine muhteşem bir manzara sunuyor. 3. Kabinde iki tek kişilik yatak yer alıyor, bu kabin istenilirse bir çalışma odasına, gardırop odasına veya ekstra bir dinlenme alanına da dönüştürülebiliyor. Tüm kabinler geniş tavanları ile oldukça rahat kullanıma sahip ve gövde camları sayesinde oldukça aydınlık. Galeon yatlarının genel özel özelliği olan kişiselleştirme ile birçok mobilya, döşeme, ve donanım seçenekleri Galeon 500 FLY da mevcut, kendi teknenizi zevkinize göre yaratabilirsiniz.

Motor da IPS ve şaftlı seçenekler, son teknoloji elektronik ve navigasyon cihazları ile beraber tercih edilebiliyor. Denizcilerin en büyük hayali ev konforundan ödün vermeyen uzun seyirler, ufka yakın yolculuklar Absolute’un yeni modeliyle artık mümkün. Cannes Yacht Festivalinde yapılan dünya lansmanından sonra Navetta 52 ilk kez Istanbul Boat Show’da deniz severlerin beğenisine sunulacak. Navetta 52 geniş alanları, efektif ve pratik kullanımı ve saf detayları ile beklentileri karşılayacağa benziyor.

Absolute Navetta 52

 

Teknik özellikler:

Boy                                        16,00 m

En                                           4,65 m

Yakıt tankı kapasitesi             2000 lt.

Temiz su tankı kapasitesi       550 lt.

Motor                                     Volvo Penta 2 x D6-IPS600 (2×320 Kw-2×435 HP)

Maksimum hız                        27 knot

Başlangıç fiyatı                      770.000 EUR (Başlangıç fiyatı, İtalya fabrika teslim)

Tekne tam genişliği iç kabinlerde kullanılarak ferah kabinler yaratılmış. Tekne üst güvertesindeki konforlu oturma grubu, yemek masası ve barbekü misafirlerine açık havada ev rahatlığının en güzel örneklerini sunacak. Üst güverte opsiyonel olarak hard top tavan ile kapatılabiliyor.

Ana güvertede, güneşli bir günü kaçırmak istemeyenler tekne önündeki şık ve fonksiyonel güneşlenme alanından faydalanabilir. Navetta 52 salonunda U şeklinde bir yemek bölümü ve karşısında konforlu koltuk kaptan koltuğu yakınında konumlandırılmış, seyir halindeyken de misafirlere eşlik etme fırsatı yaratılmış. Mutfak havuzluğa yakın, ihtiyaçlara hızlıca cevap verecek konumda yer alıyor. Kendi banyosuna sahip kullanıcı kabininin yanında bir çift kişilik ve tek kişilik 2 yatağın yer aldığı 2 kabin daha bulunuyor. Bu kabinlerin de tuvalete direkt erişimleri bulunuyor. Kaptan kabini ise platform ile makine dairesi arasında ustalıkla yerleştirilmiş. Kaptan kabininde platform ve makine dairesine direkt kapılar ile erişim oldukça pratik. Kaptan kabininin içerisinde bağımsız olarak yerleştirilmiş bir banyo kabini de mevcut. Bir Absolute klasiği olarak, kaptan kabini teknesini kendi kullananlar için 3.

Misafir kabini olarak kullanılmaya da müsait. Stil sahibi ve teknolojik yenilikleri içinde barındıran Navetta 52 modeli, kaliteli, konforlu, IPS motor sistemi sayesinde motor yat sınıfından ödün vermeden yakıt tasarrufu sağlayan özel bir model.

 

Editör: TE Bilişim