Denizcilik için yapay zeka üreten firmaya 11 Milyon Dolar fon sağladı

Son fon ile birlikte Quiet Capital, Trail Mix ve Amplifier Lab'ın ardından Nautilus Labs'ın toplam fonu 14.5 milyon dolara yükselmiş oldu.

2016 yılında kurulan Nautilus Labs, deniz taşımacılığı şirketlerine fonlarını daha verimli kullanmalarını sağlayan teknoloji platformu olma özelliği taşıyor.

Şirket, gemilerdeki verileri toplayarak kapsamlı bir filo profili oluşturmak için meteorolojik, oşinografik ve ticari verilerle birleştiriyor. Makine öğrenimi ve yapay zeka sayesinde platform operatörlerler için gerçek zamanlı analitik, uyarılar ve karar desteği sağlanıyor.

Nautilus tarafından nakliye şirketlerinin yakıt tüketimini en az indirgenmesine, operasyonel verimliliği en üst düzeye çıkarmasına ve sonuç olarak filo performansının optimize edilmesine olanak tanınıyor.

Nautilus bugüne kadar Teekay, Dorian LPG ve Eagle Bulk Shipping gibi birçok filo ile anlaşma imzaladı. Platform tek bir seferde yakıt emisyonlarını yüzde 10'dan daha fazla azalttı. Uzun süreli kullanımlarda ise yüzde 30'a varan tasarruf sağlanabiliyor.

Editör: TE Bilişim