14 Şubat 2012’de T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden almış olduğu izin ile deniz-kara entegre havayolu taşımacılığını Türkiye’de ilk kez hayata geçirecek olan Seabird Havayolları, deniz operasyonlarına geçiş öncesi alt yapı incelemelerinde bulunmak üzere Alaçatı ve Bozcaada’ya indi!

Deniz-kara entegre havayolu taşımacılığını güvenli bir şekilde bir araya getirmeyi amaçlayan Seabird Havayolları yönetim ekibi, 30 Mart Cuma günü İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yaptı. Yönetim ekibi, 31 Mart Cumartesi günü ise alt yapı incelemelerinde bulunmak üzere operasyonların merkezi olması hedeflenen Alaçatı’daki toprak piste indi. 

Aynı seyahat kapsamında Seabird yönetim ekibi, 2 Nisan Pazartesi günü İzmir Valisi M.Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret ederek planlanan Ege Bölgesi, İzmir, Alaçatı, Efes seferlerinin alt yapı çalışmaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 

İzmir/Alaçatı uçuşlarını takiben Seabird Havayolları, 6 Nisan Cuma günü ise operasyonlarının başlaması ile en önemli uçuş noktalarından biri olacak Bozcaada’da çim piste iniş yaptı. Bu özel uçuş ile Seabird, Türkiye’de Bozcaada’ya inen ilk yolcu uçağı oldu.

Bozcaada’da deniz operasyonlarına geçiş öncesi incelemelerini yapan ekip,  ilk uçuşunu 16 Mart Cuma günü Çanakkale’ye yapmış ve Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret ederek planlanan Çanakkale bölgesi, Bozcada, Gökçeada ve Assos seferlerinin alt yapı çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapmıştı.

Türk Sivil Havacılık tarihinde denizden iniş kalkış yapabilen yolcu uçakları ile bir ilki gerçekleştirecek olan Seabird Havayolları,  Kanada yapımı 19 kişilik De Havilland DHC-6 Twin Otter tipi deniz uçakları ile hizmet verecek.  İkinci uçağını Mayıs 2012’de getirecek olan Seabird, uçuşlarını ilk etapta karşılıklı seferler olarak İstanbul-Alaçatı, Alaçatı-Bodrum ve İstanbul-Bozcaada olmak üzere planlıyor.

Editör: TE Bilişim