Deniz Ticaret Enstitüsü'ne Taze Kan
 
Denizcilik piyasasına yönetici kademesinde uzman yetiştirmek amacıyla kurulmuş bir araştırma-geliştirme kurumu olan Deniz Ticaret Enstitüsü'nde Eğitim Koordinatörü görevine Kpt.Erdem Tufan getirildi.

Kpt.Erdem Tufan yaptığı açıklamada; "Türkiye’de alanında ilk ve tek olan kurumumuz denizcilik alanında uzmanlık eğitimlerinin yanı sıra akademik ar-ge ve danışmanlık faaliyetleri de sürdürmektedir. Akademik ve mesleki birikimimi böylesi güzide bir kurumda sektörün hizmetine sunmaktan gurur duyuyorum." dedi.

Enstitü Müdürü Oğuzhan Üçok; Eğitim koordinatörü görevinin ana amacının sektörün talep ettiği eğitimleri firmaların ihtiyacına göre dizayn etmek, yönetici,firma çalışanı eğitimlerini sistematik hale getirerek verimi artırmak olduğunu belirtti.

Kpt.Erdem Tufan, Fairleigh Dickinson Üniversitesi'nde Counterterrorism-Maritime Security ve Kocaeli Üniversitesi'nde Yönetim ve Organizasyon dallarında yüksek lisans derecesine sahip.Halen Superyacht sörveyörlüğü,ISM/ISPS/MLC ve korsanlıkla mücadele alanlarında danışmanlık yapıyor.Deniz Kuvvetleri eski personeli olan Tufan daha önce CTF-151, UKMTO,MSC HOA ve IMB Piracy Reporting Center gibi uluslar arası kuruluşların katıldığı korsanlıkla mücadele faaliyetlerinde görev yapmıştı.

Deniz Ticaret Enstitüsü halen Deniz Hukuku,Gemi Kiralama ve Brokerlik,Marina Yönetimi ve İşletmeciliği gibi alanlarda profesyonel serifika programlarına devam ediyor.

Editör: TE Bilişim