Ankara ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma araçlarına yapılacak destek belli oldu.

Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik yayımlandı.Resmi Gazete'de bugün yayımlanan yönetmeliğe göre, deniz taşımacılığına her bir araç için aylık 750 TL destek verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın ücretsiz seyahat kapsamında yapılacak gelir desteği ödemesine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde deniz yolu ulaşım araçları hariç şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için aylık 1000 TL gelir desteği ödenecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilgili yönetmelik, belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı ile özel deniz ulaşımı aracı için bunların işletmecilerine belediyeler aracılığıyla yapılacak gelir desteği ödemesine ilişkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. Bu yönetmelik kapsamında gelir desteği ödemesinden yararlanacak olan işletmecilere; yapılacak ödeme miktarları şöyle düzenlendi:

“Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel deniz yolu ulaşımı aracı için aylık 750 TL. Diğer ulaşım araçlarından Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için aylık 1000 TL, büyükşehir belediyesi olan diğer illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için aylık 750 TL, büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için ise aylık 600 TL, 4736 sayılı Kanun kapsamında sayılan kişileri ücretsiz yararlandırmaları kaydıyla gelir desteği ödemesi.” 

Memurlar.net

Editör: TE Bilişim