Oramiral Ataç’tan deniz müzesi müjdesi     
 
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen “Yeni Belgeler ve Bulgular Işığında Akdeniz’de Türkler” başlıklı uluslararası sempozyuma katıldı.

Oramiral Ataç, önümüzdeki dönemde deniz müzelerinin sayılarını artıracaklarını söyledi. Oramiral Ataç, "Onarıma alınan Beşiktaş’taki Deniz Müzesi, bittiğinde dünyanın beş büyük müzesinden biri olacak. Bu ay sonunda İskenderun Deniz Müzesini açıyoruz. Temmuz’da da Mersin Deniz Müzesi’nin temellerini atacağız.

Haliç, bahriyenin doğduğu yer. Haliç’te bir müze projemiz var. Eski denizcilerdin mezar taşlarını inceledik. Türk deniz tarihi mezar taşlarında yazılı. Enteresan bulgulara ulaştık. Deniz tarihi, bir deniz feneri gibidir. Bir kılavuz gibidir. Tehlikelerden ve risklerden insanların sakınmasını sağlar. Ama eğer bu kılavuz olmazsa size başkaları kılavuzluk yapar" dedi.

Tarih masum değildir

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ise tarihin ideolojik bir alan olduğunu belirterek, "Eğer siz tarihinizle uğraşmazsanız, başkaları size bir gelecek standardı oluşturur. Tarih kendi başına bırakılamaz. Hiç masum bir disiplin değildir. Koca bir denizde balık avlamaya benzer. İçinden seçtiğiniz balıkları götürür, beğenmediklerinizi denize atarsınız" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim