Deniz taksilerin sayısı 6 kat artırılacak 
 
 
İstanbul'da geçen temmuzda hizmete başlayan 'deniz taksiler' halktan büyük rağbet gördü. Taleplerin çokluğunu göz önüne alan İDO, deniz taksilerin sayısını 6 kat artırma kararı aldı. Şu an 6 olan araç sayısı 2 sene içinde 35'e çıkarılacak.  
 
İDO'ya 26 Temmuz 2008-30 Nisan 2009 arasında deniz taksi için 58 bin çağrı geldi. Bu çağrılardan 36 bini bilgi amaçlı olurken, 20 bin 500 çağrı, deniz taksi talebiyle geldi. İDO, İstanbulluya hizmet verdiği 4 deniz taksi ile bu taleplerin ancak 7 binini karşılayabildi. İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy,

"Deniz taksilerle tarifeleri kaldırdık. İstanbul'a ulaşım adına farklı bir soluk geldi. O kadar yoğun ilgi oldu ki; talepleri karşılayamaz olduk. Bu da tabii bazı müşterilerimizin mağdur olmasına yol açtı. Biz de bu mağduriyeti gidermek için araçlarımızın sayısını yıl sonuna kadar iki katına, 2 sene içinde de 6 katına çıkarmak için çalışma başlattık." dedi. Taleplerin ancak yüzde 30'unu karşılayabildiklerini anlatan Paksoy, deniz taksilerin en büyük avantajının kısa zamanda hızlı ulaşım sağlaması olduğunu söyleyen Paksoy, gündemlerinde yeni iskele projelerinin de olduğu bilgisini verdi.

27 iskeleden yolcu indirip bindirebilen deniz taksiye vatandaşlar İDO çağrı merkezinde olduğu gibi cep telefonlarından mesaj çekerek de ulaşılabiliyor. Fiyatları ise gündüz açılış ücreti 15 TL, mil başına 10 TL, gece açılış ücreti 15 TL, her deniz mili başına 15 TL. En kısa mesafe olan Beylerbeyi ve Kuzguncuk'a 4 dakikada gidilirken ücreti 25 TL. En uzun mesafe ise 60 dakika ile Kartal. Kartal'ın taksimetre ücreti ise 164 TL. 
 

Editör: TE Bilişim