DENİZ ŞİMDİ SİZE SESLENİYOR!

Haydi; yazın, çizin, anlatın…

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği ile düzenlenen “Denizin Sesi” isimli kompozisyon, şiir, resim ve fotoğraf yarışması 81 ilde ilköğretim okulları ve liselerde düzenleniyor. “Denizler ülkesinin çocukları! Deniz şimdi size sesleniyor: Haydi! Yazın, çizin, anlatın beni” sloganıyla düzenlenen “Denizin Sesi” adlı yarışmanın son başvuru tarihi ise 15 Mayıs 2009. Yarışmanın amacı; denizlerle çevrili güzel ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız ile gençlerimize, deniz sevgisi ve deniz kültürü bilincini aşılamaktır.

Yarışmaya katılacak çocuk ve gençlerin eserlerini, en geç 15 Mayıs 2009 tarihine kadar okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin yapacağı ön eleme sonrası yarışmaya hak kazanan eserler, Denizcilik Müsteşarlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirleyeceği ortak bir jüri tarafından değerlendirilerek her dalda birinci, ikinci, üçüncü ve mansiyon ödüllerini kazananlar belirlenecek. Yarışmacılar ödülleri, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” münasebetiyle Temmuz 2009’da düzenlenecek törende alacaklar.

İlköğretim öğrencileri arasından her kategori için birinci olanlara netbook, ikincilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncülere elektronik sözlük hediye edilecek. Mansiyona layık görülen ilköğretim öğrencilerine de yabancı dil eğitim seti verilecek. Lise öğrencileri arasında da her dalda birinci olanlara dizüstü bilgisayar, ikincilere video kamera, üçüncülere elektronik sözlük verilecek. Mansiyon kazananlara da üniversiteye hazırlık eğitim seti hediye edilecek.

Deniz, deniz sevgisi, deniz kültürü, deniz turizmi, deniz çevresi ve bilinci ile sualtı yaşamı vb. konulardan oluşan eserlerin değerlendirileceği yarışmanın, katılım şartları, eserlerin nitelikleri, ödüller, iletişim ve diğer bilgiler Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı’nın web sayfasından (www.denizcilik.gov.tr) edinilebilir.

Editör: TE Bilişim